Teraz pouzivam ubuntu ale planujem prejst na KDE, co by ste odporucili suse alebo kubuntu??
Ake su vyhody a nevyhody druheho??
Fórum › OS - GNU / Linux
Suse vs Kubuntu
Tak můžeme začít flame :-D
Suse sem zkousel nekdy s rannou verzi KDE 4 a moc mě neoslovilo, možná to bylo právě rannou verzí KDE v podstatě to je zhruba nastejno, nejlepší je si obe distribuce vyzkoušet sám, třeba pomoci virtualizace. Jinak jako prostředí mě osobně oslovilo Enlightment (doufám, že jsem to dobře napsal :-) )
http://www.youtube.com/watch?v=nmlmMM42C30
no tak uz mam suse, ale hned zajtra planujem prejst na spet na ubuntu, lebo suse moc onicom, aspon pre mna, mysli ze gnome je predsa len lepsie
Prehadzovat distra koli DE je ...ehm, no.. ani neviem ako to nazvat.
V Ubuntu si mohol vyskusat KDE 2 prikazmi, dokonca bez restartu.
(apt-get install kde-desktop a potom v terminale startkde; tym nazvom kde balika som si neni isty, ale nieco take urcite existuje a na nete je milion a 1 navodov ako to spravit)
predevsim: suse i kubuntu jsou distribuce. kde a gnome jsou window managery. suse podporuje jak gnome, tak kde (tak mnoho dalsich window manazeru).
druhak: mezi suse a kubuntu zas takovy rozdil dle me neni, obe jsou to velka klikaci prasata; a obe se pri trose snahy daji nakonfit do temer (uzivatelsky) identicke podoby; technicke detaily te tipuji zas tak nezajimaji. doporucil bych ti ovsem *ubuntu, protoze ma rozsirenou ceskoslovenskou komunitu coz ti jiste prijde vhod.
Pouzivam Suse a Kubuntu.
Kazdy niekde inde. Funkcne medzi nimy nie je velky rozdiel. Co urobis v jednom da sa aj v druhom.
A sokujem ta... kazdy linux ma firewall. Nie ze by ho nejak moc potreboval ale je tam.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kubuntu — založil 5555
Spuštění KUBUNTU — založil sonyc
Kubuntu+xgl+beryl — založil myky
VMware workstation 6 + Kubuntu 8.04 — založil gandalf
Kubuntu 8.04 - rozdělení disku — založil xp