Uloženie nastavení mojej aplikácie – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uloženie nastavení mojej aplikácie – .NET – Fórum – Programujte.comUloženie nastavení mojej aplikácie – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
yterbium0
Stálý člen
10. 7. 2009   #1
-
0
-

čaute,

tak ešte jeden problém. Vôbec netuším ako uložiť nastavenia...

Predstava:
Na winForm mám jeden comboBox a tlačítko "Settings". Tlačítko "Settings" mi otvorí novú winForm, mám na nej "RadioButtons", toľko ako mám "ITEMS" in combobox, a samozrejme s tými istými menamí...

Teraz som nastavil niečo takéto, čo mi automaticky pri štarte otvorí 5 položku v comboBox:

public Form1()

{
InitializeComponent();
comboBox1.SelectedIndex = 4;
}


Lenže ja chcem aby si to user mohol nadefinovať v tom "settingsForm" a uložiť. Len neviem kam to uložiť , a ako to pri štarte aplikácii načítať...

Čo Vy na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.124.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
10. 7. 2009   #2
-
0
-

No ulozit to treba do souboru nejake vlastniho nebo do registru. Uz se to tu resilo hodnekrat, projed si forum par stranek dozadu a urcite najdes co potrebujes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 7. 2009   #3
-
0
-

Někde tady IMHO je vlákno o použití .config. Zkus to najít, je tam dost informací.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
yterbium0
Stálý člen
11. 7. 2009   #4
-
0
-

Využil som pravým na project---settings

všetko to robí automaticky, nič netreba ukladať do registrov, zatial to funguje...

pre záujemcov , asi najlepší článok bol tento:

http://www.codeproject.com/KB/cs/UserSettings.aspx



ale díky Vám... :smile18:

chcel som sa ešte spýtať, kebyže chcem o tom napísať nejaký jednoduchší článok, tak to nemôžem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.124.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
11. 7. 2009   #5
-
0
-

Článek napsat můžeš, stačí ho pak poslat Curovi a, pokud bude článek ok, budeš si moct udělat redaktorský účet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.126.37.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 237 hostů

Podobná vlákna

Ulozenie Int[][][] do suboru — založil Miro1701

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý