If nevim proc me zlobi – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

If nevim proc me zlobi – C / C++ – Fórum – Programujte.comIf nevim proc me zlobi – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hlavinka0
Návštěvník
10. 7. 2009   #1
-
0
-

nejak mi nefunguje toto:

#include <iostream>
#include <cctype>

int main()
{
using namespace std;

char ch;
int samo = 0;
int sou = 0;
int ost = 0;

cin.get(ch);

while(ch != 'q'){
if(isspace(ch)){
if(ch == 'a' || ch == 'e' || ch == 'i' || ch == 'o' || ch == 'u' || ch == 'y')
++samo;
else if(isalpha(ch))
++sou;
else ++ost;};
cin.get(ch);};

cout << samo
<< " slov na samohlasku\n"
<< sou
<< " slov na souhlasku\n"
<< ost
<< " slov na neco jineho";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.166.–
Reklama
Reklama
t0m450
Newbie
10. 7. 2009   #2
-
0
-

myslím že chyba bude v chýbajucom !



while(ch != 'q'){
if(!isspace(ch)){
if(ch == 'a' || ch == 'e' || ch == 'i' || ch == 'o' || ch == 'u' || ch == 'y')
++samo;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.233.–
dannyk0
Věrný člen
10. 7. 2009   #3
-
0
-

Presne tak, protoze ty se do podminky dostanes pouze tehdy, kdyz je znak mezera, tim padem ostatni porovnani jiz nemohou projit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Hlavinka0
Návštěvník
11. 7. 2009   #4
-
0
-

asi jsem nerekl co chci aby to delalo :D ale uz jsem to opravil takhle :

#include <iostream>
#include <cctype>

int main()
{
using namespace std;

char ch;
int samo = 0;
int sou = 0;
int ost = 0;

cin.get(ch);

if(ch == 'a' || ch == 'e' || ch == 'i' || ch == 'o' || ch == 'u' || ch == 'y')
++samo;
else if(isalpha(ch))
++sou;
else ++ost;

while(ch != 'q'){
if(isspace(ch)){
cin.get(ch);
if(ch == 'a' || ch == 'e' || ch == 'i' || ch == 'o' || ch == 'u' || ch == 'y')
++samo;
else if(isalpha(ch))
++sou;
else ++ost;}
else cin.get(ch);};

cout << samo
<< " slov na samohlasku\n"
<< sou
<< " slov na souhlasku\n"
<< ost
<< " slov na neco jineho";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.166.–
don_Dominique0
Super člen
11. 7. 2009   #5
-
0
-

To Hlavinka : Nebylo by na tohle lepší do {....} whie() . Je tospíš kosmetická úprava, ale k jen tak to v tom jazyku nebude ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.211.–
Hlavinka0
Návštěvník
11. 7. 2009   #6
-
0
-

To don_Dominique : no jo dik jeste jsem si cykly nevzil :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 223 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý