Zaokrouhlování čísel – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zaokrouhlování čísel – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZaokrouhlování čísel – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
11. 7. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám zaokrouhlit desetinné číslo na 5 desetinných míst. Např. číslo 12,12547896 aby se zaokrouhlilo na 12,12548. Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.127.–
Reklama
Reklama
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 7. 2009   #2
-
0
-

Round - Vrací číslo zaokrouhlené na určený počet desetinných míst.

Round (číslo, počet desetinných míst)

př:
Round(12.12547896, 5)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Troja0
Newbie
23. 7. 2009   #3
-
0
-

To JMM : Tazatel chce nejen zkrátit počet desetinných míst, či číslo, ale HLAVNĚ chce zaokrouhlovat vždy směrem dolů i v případě, že to má být nahoru (123,259898 na 123,25 !!!). To představuje nějaký proces, t.zv. USEKNUTÍ čísla, nikoli zaokrouhlování.
Tento dotaz je i na JNP diskuze

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.0.–
Ahojas Troja
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
24. 7. 2009   #4
-
0
-

To Troja : no jak čtu ten jeho dotaz, tak nevidim že by to chtěl zaokrouhlit vždy dolů (a dle příkladu to ani tak nevypadá)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Troja0
Newbie
24. 7. 2009   #5
-
0
-

To JMM : Zkus se podívat na

http://jnp.zive.cz/Poradna/Excel-zaokrouhleni/sc-20-cq-9643/default.aspx?consultanswers=1

tam to zkoušejí

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.0.–
Ahojas Troja
Bedero
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 8. 2009   #6
-
0
-

Ahoj skus toto

txtzaokruhlene.text = format(txtnezaokruhlene.text, "O.OOOOO")

toto ti skrati cislo tak ako chces a vzdy ho spravne zaokruhli!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.169.–
Radek
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
20. 10. 2009   #7
-
0
-

To Bedero : Nebudu zakládat novou diskuzi, ale přihodím dotaz. Jak by to vypadalo, když bych chtěl zaokrouhlovat směrem dolů?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.23.33.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Zaokrouhlovani — založil Error

Zaokrouhlování — založil paatrikv

Zaokrouhlování — založil ody

Java - Zaokrouhlování — založil Vlastimil Juračka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý