co si o tom myslet http://radovan.bloger.cz/IT-internet/Validita-pro-web-je-totalni-blbost-
Fórum › Standardy W3C, validita a doctype
Validita pro web je blbost ?
To bludo5 : No tak v něčem má pravdu. Například s tim editorem. Pokud si ho člověk neudělá sám tak to opravdu někdy vkládá nevalidní věci. Taky v tom, že snažit se mít web 100% validní stůj co stůj je blbost. ALE zase si to psát jak se komu chce, to nejde, nějaký pořádek v tom bejt musí, takže já bych řekl-> dodržovat, a když nějaká menší chybka nastane tak to neni konec světa ne ;-)
To aasd : TAk samozřejmě, když se mě někdo zeptá, jestli psát validně, čí ne? tak mu odpovim že určitě ano, ale šklebit se na web jenom pro to, že obsahuje pár menších chyb ve validitě nemá smysl. Když budu stát před volbou jestli mít web 100% validní nebo aby se zobrazil všude stejně tak zvolim druhou možnost.
Mám prostě rád, když mi validátor svíti zeleně => vždy se snažím o validní web. Chápu nevalidní web, pokud je třeba iframe v xhtml strict DTD (nabízí se otázka, zda potom raději nepoužít xhtml transitional...), ale pokud píšete čistý kód, tak by přece web měl být validní aniž byste vynakádali nějakou extra námahu...
Je spousta validních webů, které neobsahují žádné důležité informace a jsou naprosto na nic. Je také spousta nevalidních webů (např. Seznam nebo Google), které díky své úspěšnosti validní být nepotřebují.
Dříve jsem byl hodně proti validitě, ale teď si myslím, že když se to nepřehání, určitě není na škodu. V úvahu se musí vzít i fakt, že dobře napsaný web zaujme vyšší míto ve vyhledávačích než nějaká prasárna. Hlavní důraz by se ale podle mě měl klást spíše na sémantiku než na validitu. Můžu udělat validní web plný divů a spanů, že vyhledávač nebude totálně vědět, co indexovat :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Java web framework pro tvorbu WEB GUI — založil martin
Java web framework pro tvorbu WEB GUI — založil martin
Funkce pro web — založil stoker303
Grafik pro web o hrách — založil Radim Krsička
Pozadí pro web s repeat y — založil Michael K.
Moderátoři diskuze