Použití proměnné pomocí dvou jiných proměnných. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Použití proměnné pomocí dvou jiných proměnných. – PHP – Fórum – Programujte.comPoužití proměnné pomocí dvou jiných proměnných. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
15. 7. 2009   #1
-
0
-

Zdravím. Nevím, jestli teď brouzdám v začátečnických dotazech, nebo nikkoliv.
Nejdříve raději zdroják:

<?

$ATest = "hotovo";
$Koncovka = "Test";
$Side = "A";
$A = "acko";
$Test = "testik";

echo $$Side; // acko
echo $$Koncovka; // testik
echo $$Side$$Koncovka; //Parse error...
?>


Nuže, potřeboval bych vypsat za pomocí proměnné $Side a $Koncovka proměnnou $ATest; Doufám, že ukázkový příklad je dostatečný. Upozorňuji, že třetí způsob hodí chybu - to bych právě potřeboval zfunkčnit =) Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
15. 7. 2009   #2
-
0
-

To survik1 : co takhle

$temp = $Side.$Koncovka;

echo $$temp;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
15. 7. 2009   #3
-
0
-

To crAzY^ : O tomhle vím, ale nechci přiřazovat další proměnné. Jedná se o více případů v různých funkcích, všechno to nahradit by docela bolelo a hlavně velmi znepřehlednilo kód ;) Pokud to však jinak nepůjde, hold to použiju =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
bukaj_0010
Věrný člen
15. 7. 2009   #4
-
0
-

${$Side . $Koncovka}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
15. 7. 2009   #5
-
0
-

To bukaj_001 : Super, díky =) Testoval jsem jen kulatou závorku, složená mě nenapadla =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý