Ahoj. Rád bych zabezpečil svá data v notebooku. Mám je v bezpečí, když je mám pod heslem ve Windows XP Home? Žádný jiný uživatel v mém počítači není a guest je zakázán. Dále se bojím o ztrátu dat tím, že mi někdo vydělá z počítače harddisk a ten pak nějak použije. Lze takto získat má data?
A další otázka: lze nějak má data obecně ochránit?
Díky
Jirka
Fórum › Offtopic
Bezpečnost dat
Ak by si chcel zabezpecit pristup dat z notebooku (cize to neplati pre pripady ze ti ho niekto rozobere a harddisk podriadi analyze) tak by este mohlo pomoct zaheslovat v biose samotny pocitac, cize by sa ti mohol spustit len vtedy ak na klavesnici vytukas kod (tym padom by bolo strtovacie tlacitko odpsiane)
resetne? bios a seslo je v ..., mno záleží kolik těch dat je, myslím že nejjednodušší je to dát do archívu, třeba raru a dát na to heslo, jinak jsou ještě takové fajn prográmky, které ti ty soubory zašifrujou a bych chtěl vidět borce co by to rozkódoval... ale zase déle to trvá, pak je ještě možnost, ale to jen pokud víš že ten člověk je lajk, prostě je prográmek, který ti změní atributy tak, že složka se tváří jako soubor a nejde otevřít :)
Ano suhlasim, existuju siffrovacie programy ale v tom sa ja nevyznam :) Myslim ze je to najlepsi sposob ochrany (ak neratam revolver vo vacku :) ). To s tym biosom mas pravdu, ale pisal som aj ze ak nedojde k poskodeniu notebooku. Najskor by musel otvorit notebook . Kde sa vlastne v notebooku resetuje bios ? :frosty_x:
Notebook nemám, takže nevím, možná bude někde vyvedený, ale pochybuju, každopádně, jestli ho rozebereš, tak bude reset kdesi blízko u baterky.
Nevím co je na winraru složitého?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Fotogalerie - bezpečnost — založil An
Bezpečnost bluetooth — založil kajjak
AJAX bezpečnost — založil Camaxtli
Bezpečnost sqlite — založil TomášJančík