Kratky programek – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kratky programek – Delphi – Fórum – Programujte.comKratky programek – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
NOFEAR70
Newbie
17. 7. 2009   #1
-
0
-

Zdravim, nevim si rady s timto ukolem Na vstupu je cele cislo C. Uvazujte,ze cislo C muze byt i zaporne.Pokud je cislo C kladne, spoctete, kolik má sudych cifer, v opacnem pripade spoctete,kolik ma lichych cifer.Naprogramoval jsem to zatim takhle ale nefunguje to.Myslim ze to bude chtit neco upravit nebo nejakou malickost pridat.Ale me uz nic nenapada.Tak prosim o radu...diky moc

program Project2;


{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

var c,pocet:integer ;

begin

writeln;
writeln;
writeln;
write('C=');
readln(c);
writeln;

if c>0 then begin
pocet:=0;

while c mod 2=0 do begin

pocet:=pocet+1;
c:=c div 10;
end;

writeln('pocet sudych je',pocet);

end
else begin
pocet:=0;
while c mod 3=0 do begin


pocet:=pocet+1;
c:=c div 10 ;

end;

writeln('pocet lichych je',pocet);
end;
writeln;
writeln('Stisknutim ENTERU program ukoncite');
readln;

end
.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.152.–
Reklama
Reklama
NOFEAR70
Newbie
17. 7. 2009   #2
-
0
-

prosim poradte kdyztak tady je soubor =>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.152.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
17. 7. 2009   #3
-
0
-

To NOFEAR7 : NEfunguje to protoze while cyklus sknci pri nalezeni prvniho licheho. Musis to napsat for cyklem.
delka:=length(c);
for i:=1 to delka do
if c[i] mod 2 = 0 then pocet:pocet+1
pro zaporne pridej not.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
NOFEAR70
Newbie
18. 7. 2009   #4
-
0
-

a neslo nejak pres while nebo repeat???ja to totiz musim vyresit pres while nebo repeat.tady jsem napsal pulku programu(cifry pro suda cisla) funguje jen pro nektere cislice treba kdyz zadam dvojku napise ze cislo ma dve sude cifry coz je spatne.ale treba zadam
ctyrku napise ze ma jednu sudou cifru coz je dobre,, nevite co se musi upravit nebo co chybi??...fakt diky za pomoc


if (c>0)  then begin

pocet:=0;

repeat

inc(pocet);
c:=c div 2;

until c mod 2=0;

writeln('pocet sudych je',pocet);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.152.–
KIIV+42
God of flame
18. 7. 2009   #5
-
0
-

proc nedas

while ( C > 0 ) do begin
cifra := c mod 10;
C:= C div 10;

....

end;

a pro zaporny udelas to same jen vynasobis C * -1

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
NOFEAR70
Newbie
18. 7. 2009   #6
-
0
-

diky za radu KIIV...ale ten program ted pocita kazdou cifru a nerozlisuje jestli kdyz je cislo kladne tak pocet sudych cifer nebo kdyz je cislo zaporne tak pocet lichych cifer...takze jeste nemam porad vyhrano...program vypada takhle program ...ja potrebuji kdyz zadam priklad kladne cislo 388 aby mi vypsal ze to ma v tomhle pripade dve sude cifry (a ne! 3cifry jak to ted dela).tak nevite nekdo jak to upravit???


Project2;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

var c,pocet,cifra:integer ;

begin

writeln;
writeln;
writeln;
write('C=');
readln(c);
writeln;

if c>0 then begin


while (c>0) do begin
inc(pocet);
cifra := c mod 10;
c:= c div 10;

end;


writeln('pocet sudych je',pocet);

end
else begin
c:=c*-1;
while ( c> 0 ) do begin
inc(pocet);
cifra := c mod 10;
c:= c div 10;

end;

writeln('pocet lichych je',pocet);

end;

writeln;
writeln('konec programu');
readln;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.152.–
o-lox0
Super člen
18. 7. 2009   #7
-
0
-

sude je If (x mod 2)=0 then zvys
liche je If x mod 2=1 then

prip If odd(x) then je to liche

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
KIIV+42
God of flame
18. 7. 2009   #8
-
0
-

to byl zpusob jak udelat ten cyklus.. ne reseni celeho programu

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
NOFEAR70
Newbie
18. 7. 2009   #9
-
0
-

no uz jsem to poskladal a funguje to....diky moc KIIV a o-lox :smile18:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

VB programek — založil GbiQ

Prográmek na heslo — založil TOP SECRET

Menší prográmek AI — založil Emanuel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý