Misto na disku pro win7 – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Misto na disku pro win7 – OS - Windows – Fórum – Programujte.comMisto na disku pro win7 – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
KoseK
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
20. 7. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
nevíte někdo, kolik je potřeba mít místa na disku pro win7?

Mám pc s diskem který má 19085 MB což je nějakých asi 18 GB a zajímalo by mě, zda se mi systém na tento disk vleze, nebo jestli je nějaká možnost jak jej ořezat tak, aby měl menší velikost.

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.229.–
Reklama
Reklama
Miro17010
Stálý člen
20. 7. 2009   #2
-
0
-

neviem, ale vobec ti ten komp potiahne win 7??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
yaqwsx+9
Posthunter
20. 7. 2009   #3
-
0
-

W7 by se tam vlízt měly. Microdoft udává 30 GB, ale já mám W7 nainstalované na 15 GB partition a zatím žádný problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.99.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
20. 7. 2009   #4
-
0
-

Dnes jsou disky tak levné, že je lepší systému dát nadbytek místa. Osobně bych doporučoval aspoň 50 GB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KoseK
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
20. 7. 2009   #5
-
0
-

No nový disk se mi kupovat zatím nechce, protože nevím jak ty 7čky tam pojedou.

Je tam jen 256MB RAM a 1,8 GHz CPU.

Nevím jak by to ale jelo.
Problém je v tom, že já tam nemám co jiného nainstalovat. XP už legálně neseženu, nad vistama bych ani nepřemýšlel, tak zbývají ty 7čky. Nejdříve bych zkusil RCčko a pokud by to jelo, tak bych koupil legálně OS až bude vydaný...

Na pc byly XPčka a jelo to (i když hrozně). Slyšel jsem, že 7čky nejsou tak náročné a jedou i na starších strojích.
http://www.svethardware.cz/art_doc-2BF6F428251EFB6AC12575DE002E7F19.html

Tak nevím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.229.–
KoseK
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
20. 7. 2009   #6
-
0
-

W7 by se tam vlízt měly. Microdoft udává 30 GB, ale já mám W7 nainstalované na 15 GB partition a zatím žádný problém.



Teď jsem se díval zde: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
A i když anglicky neumím tak pro 32bitovou verzi udává 16GB.

16 GB available disk space (32-bit) / 20 GB (64-bit)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.229.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
20. 7. 2009   #7
-
0
-

256MB je dost málo, upgraduj to aspoň na 1GB, to dost zvýší výkon a nebude tě to moc stát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Miro17010
Stálý člen
20. 7. 2009   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
yaqwsx+9
Posthunter
20. 7. 2009   #9
-
0
-

To KoseK : je to možný. já vycházel z článků na živě.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.101.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
20. 7. 2009   #10
-
0
-

Instaloval jsem bráchovi Windows 7 na Acer Aspire One s 16GB SSD a je to bez problémů, zůstalo tam cca 8 GB volného místa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
20. 7. 2009   #11
-
0
-

Je tam jen 256MB RAM ... toho jsem si nevšiml, ani to nezkoušej, jen ztratíš zbytečně čas. :smile1:
Vždyť s 256MB je možná tak "použitelnej" Windows 98...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
meneltharion0
Návštěvník
20. 7. 2009   #12
-
0
-

Windows XP se sehnat samozřejmě dají, např. tady:
http://www.benjicz.cz/
Na 256MB RAM se XP provozovat dají (i když optimální by asi byly W2000...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.176.–
Miro17010
Stálý člen
21. 7. 2009   #13
-
0
-

Ja som XP mal na 128 mb, a sli mi aj niektore hry pre 256mb( povypinal som takmer vsetky procesy vratane exploreru :D )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý