Pomoc s C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s C# – .NET – Fórum – Programujte.comPomoc s C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marpit0
Stálý člen
21. 7. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit s něčím v C#. Mám okno, v levé straně okna mám tři tlačítka a á potřebuju, aby se ovládací prvky pravé strany měnily podle toho, jaké tlačítko zmáčknu. Tuším, že to mám asi řešit panelem. Hledal jsem po internetu, ale nic jsem nenašel. Mohl by mi někdo poradit, jak to mám udělat?
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
Reklama
Reklama
DragonBehemont0
Super člen
21. 7. 2009   #2
-
0
-

Tady je jednoduchý příklad, jak třeba přidávat tlačítka do panelu.



void doplnFormular(string text) {

Button tlacitko = New Button(); // vytvoříme si tlačítko
tlacitko.Left = 10; // nastavíme velikost a umístění
tlacitko.Width = 50;
tlacitko.Top = 30;
tlacitko.Height = 23;
tlacitko.Text = text; // nastavíme text tlačítka

Panel1.Controls.Add(tlacitko) // přidáme tlačítko do panelu
}


- tento příklad je jen na ukázku, samozřejmě se bude různě měnit šířka, výška a vzdálenost od okraje. A ještě budeš muset přidat Handlery, aby Ti to vůbec něco dělalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
21. 7. 2009   #3
-
0
-

To DragonBehemont : ještě drobná oprava, musí tam být



Button tlacitko = new Button();

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
marpit0
Stálý člen
21. 7. 2009   #4
-
0
-

A když potom stisknu v levé části tlačítko číslo 2, potřebuju aby pravá část zmzela a nahradila jí nová.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
marpit0
Stálý člen
21. 7. 2009   #5
-
0
-

Nakonec jsem na to šel takto

       private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

{
panel2.Visible = false;
panel1.Visible = true;
}

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
panel1.Visible = false;
panel2.Visible = true;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
DragonBehemont0
Super člen
21. 7. 2009   #6
-
0
-

To marpit : To je další možnost, že si vytvoříš několik panelů a potom je jen zobrazuješ a schováváš.

Jinak ten příklad, co jsem Ti posílal, tak tam ještě chybí na začátku té funkce:



Panel1.Controls.Clear();


Tohle Ti dá pryč všechny prvky, které Panel1 obsahuje, tím pádem tam můžeš vkládat nové prvky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
yterbium0
Stálý člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.7.–
marpit0
Stálý člen
22. 7. 2009   #8
-
0
-

       private void button1_Click(object sender, EventArgs e)


{

panel2.Visible = false;

panel1.Visible = true;

}



private void button2_Click(object sender, EventArgs e)

{

panel1.Visible = false;

panel2.Visible = true;

}


Myslel jsem si že je to dobré, ale mám problém. Panel1 a panel2 mám umístěné přesně na sobě a když chci vyvolat panel2, nic se nestane, okno zůstane prázdné. Jak to správit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
DragonBehemont0
Super člen
22. 7. 2009   #9
-
0
-

To marpit : Nejspíše máš nadefinováno, že panel2 je součástí panelu1, proto když schováš panel1, tak se Ti nic nezobrazí. Vyznáš se trochu ve zdrojáku? Potřebuješ přepsat část kódu, kde Ti Visual Studio přiřazuje panel2 do panelu1 a musíš ho přiřazit k formuláři.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
marpit0
Stálý člen
22. 7. 2009   #10
-
0
-

Když mi naznačíš, kde to mám hledat, tak to určitě najdu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.211.–
MarPit
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 49 hostů

Podobná vlákna

C - pomoc — založil janc1

Pomoc — založil Malirka

Pomoc — založil marta

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý