Ta pusa by jeste sla, ale jak vykreslit kruznici tvaru C?? Zkratka aby chybela napriklad jen sestina obvodu a to nastrane.. Mne se podarilo, ze chybela ctvrtina (ale jen jakoby levy horni roh, nikoli, ze by byla kruznice ze strany odsekla, coz bylo mym pranim...) a to sem k tomu jeste dosel spise metodou pokusu a omylu.. Takze kdybyste byl nekdo s to mi zde nak blize osvetlit, jak funguji koncove body (treba i proc, alespon tedy v prikladu v seste lekci, nebyl zadan polomer), byl bych vam vdecny a kdybyste i treba napsali priklad jak stvorit ono cecko (C), byl bych vam o to vdecnejsi.. Takze predem dekuji a doufam, ze se toho nekdo ujmete.. :)
Fórum › Python
Koncové body kružnic (ala pusa - 6.lekce)
Otev?r?me ?sta
Jak jsem ji? ?ekl, ?sta jsou t??. Je t?eba, abychom se nau?ili vykreslit jen ??st kruhu. M??eme to ud?lat tak, ?e ?ekneme, kde je st?ed kruhu a kde jsou konce oblouku. V obr?zku naho?e, koncov? body pusy jsou na (280,180) a (320,180). Nen? zcela z?ejm?, kde by m?l b?t st?ed, j? to odhaduji na asi (300,195) -- jen trochu pod st?edem velk?ho kruhu.
Z toho vypl?v?, ?e do programu pot?ebujeme dodat toto:
circle(300,195, endpoints = ((280,180),(320,180)))
Vypad? to trochu hroziv?, pokus?m se to vysv?tlit. Nejprve ud?te st?ed kruhu (300,195), jako kdybyste ho malovali cel?. Pak abyste ?ekli po??ta?i, ?e ho nechcete cel?, ale jen jeho ??st, zad?te kde jsou koncov? body (endpoints) t? ??sti kruhu. Kde jsou koncov? body ?eknete pomoc? sou?adnic.
Jestli mate namysli toto, tak uz se stalo, ponekolikate, otazka je vsak aktaulni stale...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Uhel odrazu pri kolizi dvou kruznic — založil _Radek_
Hlavixky ala httplib — založil bortak
Struktura databazy ala Estranky.cz — založil Marty_SVK
Navigacia ala gmail - cez mriezku — založil ted
Ovládání konzole ála Spouštěcí disketa — založil eidam1995