Nepohybliva oblast – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nepohybliva oblast – CSS – Fórum – Programujte.comNepohybliva oblast – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Jirka12
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 7. 2009   #1
-
0
-

Ve sve webove aplikaci potrebuji, aby u tabulky (ASP.NET komponenta GridView) zustala hlavicka sloupcu na svem miste i pri vertikalnim scrollovani. Oblast hlavicky mi popisuje nasledujici styl.

.GVFixedHeader
{
background-color: Green;
position:relative;
width:94%;
}

V IE mi to funguje, ale na Mozzile ne, nevite nekdo co s tim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.95.100.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
22. 7. 2009   #2
-
0
-

Pokud myslíš, aby byla pořád na tom samém místě, tak position: fixed;

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
Jirka12
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 7. 2009   #3
-
0
-

To Nefaritus :
Ne, position musi zustat relative, jinak se pri skrolovani te oblasti hlavicka pohne (i kdyz je to nastaveni na fixni pozici). Spise mi jde o, jako by Mozzila mela s tou konstrukci position:relative nejaky problem.

Asi jako kdyz chci, text-align:center na netextovy objekt v Mozzile musim pridat margin:0 auto; tak jest-li neco podobneho se nevyskytuje pro position:relative pro Mozzilu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.95.100.–
bukaj_0010
Věrný člen
22. 7. 2009   #4
-
0
-

Jirka12
Něco jako[1]? Google neporadil[2]?

aby u tabulky (ASP.NET komponenta GridView) zustala hlavicka sloupcu na svem miste i pri vertikalnim scrollovani
Nějak nevím, co si pod tím přesně představit? Hlavička má být na stejném místě vzhledem k ostatním prvkům na stránce (tzn. že když budu scrollovat dolů, hlavička se bude šoupat nahoru až nakonec zmizí za ovládacími prvky prohlížeče), nebo k výhledu na stránku z okna prohlížeče (tzn. že ji pořád uvidím, i když odscolluji třebas 5km stránky)?

Spise mi jde o, jako by Mozzila mela s tou konstrukci position:relative nejaky problem.
Jseš si jistý, že position: relative je opravdu to, co potřebuješ? Není to jen nějakým nestandardním chováním IE, že to dělá zrovna to, co chceš?

Asi jako kdyz chci, text-align:center na netextovy objekt v Mozzile musim pridat margin:0 auto;
Jestli se nepletu, tak chování, jaké má Gecko (FF), Webkit (Chrome, Safari), Presto (Opera) ad. je to, jaké popsáno ve standardu CSS; jenom Trident v IE umožňuje zarovnávat blokové elementy (display: block) pomocí text-align.

[1] http://www.codeproject.com/KB/webforms/DataGridFixedHeader.aspx
[2] http://www.google.cz/search?q=asp.net+gridview+verticall+scrolling

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Jirka12
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 7. 2009   #5
-
0
-

Svuj problem jsem stale nevyresil a tak se ho pokusim jeste vice upresnit, jest-li nahodou nekdo nekdy neresilt podobny problem

Vygooglil jsem si par navodu, jak udelat GridView v ASP.NET s vertikalnim scrollbarem.
Problem mam v tom, ze na IE 6.0 a Mozzile se mi hlavicka gridview scrolluje spolecne s daty. Stava se mi to pri obou nasledujicich reseni:

I.reseni


.fixedHeader
{
overflow: auto;
height: 200px;
width: 500px;
}
table th
{
border-width: 1px;
border-color:Gray;
background-color:plum;
position: relative;
top: expression(this.parentNode.parentNode.parentNode.scrollTop-1);
}

<asp:panel ID="Panel3"
runat="server"
ScrollBars="Auto"
Height="163px"
Width="300px"
CssClass="fixedHeader"
>
<asp:GridView ...

II.reseni

<style type="text/css">
.GVFixedHeader { font-weight:bold; background-color: Green;
position:relative; top:expression
(this.parentNode.parentNode.parentNode.scrollTop-1);}
</style>

<aspanel runat="server" ID="pnlContainer" ScrollBars="Auto" Height="150px"
Width="400">
<asp:GridView ShowFooter="True" runat="server" Width="96%" ID="gvDemo"
AutoGenerateColumns="False">
<HeaderStyle CssClass="GVFixedHeader" />

Nevite nekdo, co mam zmenit, aby se hlavicka gridview pri scrollovani neposouvala ani na Mozzille ani na IE 6.0

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.24.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Výměna zpětných odkazů - PR 5, oblast IT — založil Anonymní uživatel

Rolování určité oblasti — založil minarth

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý