Pristup k metodam formulare z jinych trid – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pristup k metodam formulare z jinych trid – .NET – Fórum – Programujte.comPristup k metodam formulare z jinych trid – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dusan
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
24. 7. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,

v souboru MainForm.cs mam deklarovanou tridu "public partial class frmMainForm : Form", reprezentujici hlavni formular aplikace.

V ni bych potreboval deklarovat verejnou metodu, ke ktere bych pak pristupoval z ostatnich trid programu. (napr. public void setenabled() { btnButton.enabled = true; } ).

Jak se lze k teto metode z ostatnich casti programu dostat ? Diky Dusan

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–
Reklama
Reklama
24. 7. 2009   #2
-
0
-

Zdravím,
není mi jasné, v čem je problém. Snad v předání odkazu na instatnci formuláře?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Miro17010
Stálý člen
24. 7. 2009   #3
-
0
-

podla to co pises tak je to OK, ale to neni staticka funkcia cize, musim mat vytvorenu instanciu z tej triedy, resp.: MainClass.cs

public class MainClass

{
static MainForm form;
}
...
MainClass.form.SetEnabled();

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 139 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý