Pokaždé jiný výsledek ve stejný čas – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pokaždé jiný výsledek ve stejný čas – PHP – Fórum – Programujte.comPokaždé jiný výsledek ve stejný čas – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Linux
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 7. 2009   #1
-
0
-

http://a01.xf.cz/ava/test.html - zde potřebuji rozdílný výsledek

Kód obrázků:

<?php


function make_seed()
{
list($usec, $sec) = explode(' ', microtime());
return (float) $sec + ((float) $usec * 100000);
}
srand(make_seed());
// $randval = rand();
// srand(time());


$dir = dir("./src");
while (($file = $dir->read()) !== false)
{
$i++;
}
$i -= 2;
$dir->close();



$vyber = rand(1, $i);


$filename = "./src/".$vyber.".jpg";
$fp = fopen($filename,'r');
$tmp = fread($fp, filesize($filename));
fclose($fp);



$src = imagecreatefromstring($tmp);
$aaa = imagecolorallocate($src, 255, 255, 255);
imagestring($src, 5,0,0,$multi,$aaa);
header("content-type: image/jpeg"); // nyní soubor zašleme prohlížeci
imagejpeg($src);
imagejpeg($src);
imagedestroy($src); // a nakonec ho uvoníme z pameti

?>

Script spočítá soubory v ./src a pak vybere obrázek 1 - x a vytvoří se obrázek

Předem díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.9.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 7. 2009   #2
-
0
-

A v čem je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
24. 7. 2009   #3
-
0
-

To z_moravec : Problém je v tom, že tam ten obrázek je stále stejný... :-)

Ale zajímalo by mě, jestli ten kód je z jeho hlavy, a nebo použil metodu Ctrl+C;Ctrl+V :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Prog.0
Věrný člen
24. 7. 2009   #4
-
0
-

To Linux :
http://en.wikipedia.org/wiki/Web_cache

btw, ... "Pokaždé jiný výsledek ve stejný čas" -- fakt vystihujúce ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 7. 2009   #5
-
0
-

Náhodný výběr obrázku v tom kódu je:

$vyber = rand(1, $i);


Otázkou je, co obsahuje proměnná $i. Zkus si vypsat její hodnotu a číslo, které ti vyhodí funkce rand().

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Prog.0
Věrný člen
24. 7. 2009   #6
-
0
-

To z_moravec :

Toto je v poriadku, porblem je, že browser pošle len jeden request stiahne obrázok a na zobrazenie ostatných použije ten istý z cache.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 7. 2009   #7
-
0
-

Pokud je problém jen v tomto, tak stačí nastavit správně HTTP hlavičky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Prog.0
Věrný člen
24. 7. 2009   #8
-
0
-

Čo spôsobí, že sa obrázok bude zakaždým reloadovať, aj keď už niekedy bol zobrazený.

Myslím, že lepšie by bolo náhodne generovať linky na tie obrázky.


To Linux : Ak by sme poznali úmysel, dalo by sa lepšie poradiť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Linux
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 7. 2009   #9
-
0
-

omg, jsem se překliknul na náhled a můžu psát znovu...

Jinak s PHP mám zkušenosti už od verze 3, ale v poněkuď jiné sféře typu zpracovávání dat a poskytnutí výsledku, nikoli výstup do prohlížeče ;)



$dir = dir("./src");

while (($file = $dir->read()) !== false)

{

$i++;

}

$i -= 2;

$dir->close();

Zde je proměnná $i což je výsledek počtu souborů v adresáři, -2 jsou adr. "." a "..".
$i nemusím znát, vím že jich tam je 16 a nahraju-li další (17.jpg), bude $i 17 :D

Úmysl... proč si vymalovat byt bíle, když meruňková je teplejší a "cool" xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.9.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 7. 2009   #10
-
0
-

Problém bude v těch HTTP hlavičkách. Buď zakaž cacheování, nebo to uprav tak, aby měl každý obrázek jinou URL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Linux
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 7. 2009   #11
-
0
-

Sry za double, ale..

$vyber je vypsany: 35: imagestring($src, 5,0,0,$multi,$aaa);
sry, ubral jsem radek $vyber = $multi, z predchozich pokusu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Napojení na jiný namespace — založil TomasUL

Odkazy - jiný styly — založil Jan Malý

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý