Zdarec lidi, mam takovy dotaz. Makam tedka na jedne strance a potrebuju tam udelat casove omezene prihlasovani na 24 hodin. Bohuzel php mi neposkytuje takovy luxus, jako .NET, kdy si do Session ulozim indetifikator, hodnotu a jeho timeout. Reseni me napadlo nekolik (vytvareni identifikacnich souboru, db, cookies), ale vsechno mi to pripada jako kanon na vrabce.
Vi nekdo o nejakem peknem reseni?
Dikes vsem za help ;)
Fórum › PHP
Chytre casove omezeni prihlaseni
To Kobi : Jeden bych viděl :-) Vypnuté cookies ;-)
2 Kobi: Prave, jak rika, vypnute cookies.
2 bukaj: Tohle byl muj puvodni navrh taky, akorat si budu muset zjistit nastaveni vyprseni session a popripade ho prenastavit.
s vypnutymi cookies dnes nic neudelas, je to stara povera. chvalne si to muzes vyzkouset. predavani SID v url je nebezpecne, proto to uz nikdo nepouziva.
taky pravda
To hrach : No jo, ale osobně sem zažil spoustu lidí, kteří někde v "odborných článcích" četli že cookies se musí vypnout jinak jim exploduje komp :-))) (přehánim, ale něco v tom smyslu už sem slyšel) :-) Ale tak na druhou stranu je jich málo ....
To dannyk :
Máš databázu?...MySQL...cez unixový čas -> posledné prihlásenie + (24*60*60)...A niečo na spôsob:
(time() < ($lastLogged + (60*60*24) ) ) ? $prihlasen=true : $prihlasen=false;
Tak ako som napísal v predošlom poste:
V databáze pri prihlásení updatovať posledný unixový čas:
$update = mysql_query(" UPDATE users SET 'lastLogin'=". $timeStamp ." WHERE userid='". $userId);
Potom to nejako pomocou mysql_fetch_array(); vytiahneš...Pokiaľ ešte neuplynulo 24h:
(time() < ($timeStamp + (24*60*60) ) ) ? $prihlasen=true : $prihlasen=false;
A potom v PHP kóde vytiahneš :
<?php if($prihlasen == true): ?>
<!-- Pokial je prihlaseny,zobrazi -->
<?php else: ?>
<!-- Pokial nie je prihlaseny, zobrazi -->
<?php endif; ?>
BEZ COOKiES, BEZ SESSION :)
Nakonec jsem to udelal pres ty SESSION, db sice je k dispozici, ale neni vyuzivana, tak jsem ji ani nechtel zavadet.
Co se tyka tech Cookies, tak souhlasim s tim, ze neznam nikoho, kdo by je mel vypnute :D A ze o tom akorat vyvojari webu porad strasi :D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kvíz pro chytré - budu moc rád za helfa — založil Šimon V.
Casove funkcie — založil netman92
Časové predĺženie... — založil Mega.Lama
Certifikované časové razítko do PDF — založil Flexa
Datové typy MySQL časové — založil Jano
Moderátoři diskuze