Chytre casove omezeni prihlaseni – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chytre casove omezeni prihlaseni – PHP – Fórum – Programujte.comChytre casove omezeni prihlaseni – PHP – Fórum – Programujte.com

 

dannyk0
Věrný člen
27. 7. 2009   #1
-
0
-

Zdarec lidi, mam takovy dotaz. Makam tedka na jedne strance a potrebuju tam udelat casove omezene prihlasovani na 24 hodin. Bohuzel php mi neposkytuje takovy luxus, jako .NET, kdy si do Session ulozim indetifikator, hodnotu a jeho timeout. Reseni me napadlo nekolik (vytvareni identifikacnich souboru, db, cookies), ale vsechno mi to pripada jako kanon na vrabce.

Vi nekdo o nejakem peknem reseni?

Dikes vsem za help ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
bukaj_0010
Věrný člen
27. 7. 2009   #2
-
0
-

dannyk
Uložit si do session čas přihlášení a kontrolovat, kolik od té doby uplynulo, by nestačilo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
27. 7. 2009   #3
-
0
-

Cookie s platností 24 hodin... Žádnej problém ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
don_Dominique0
Super člen
28. 7. 2009   #4
-
0
-

To Kobi : Jeden bych viděl :-) Vypnuté cookies ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.211.–
dannyk0
Věrný člen
28. 7. 2009   #5
-
0
-

2 Kobi: Prave, jak rika, vypnute cookies.

2 bukaj: Tohle byl muj puvodni navrh taky, akorat si budu muset zjistit nastaveni vyprseni session a popripade ho prenastavit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
28. 7. 2009   #6
-
0
-

s vypnutymi cookies dnes nic neudelas, je to stara povera. chvalne si to muzes vyzkouset. predavani SID v url je nebezpecne, proto to uz nikdo nepouziva.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
dannyk0
Věrný člen
28. 7. 2009   #7
-
0
-

taky pravda

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
don_Dominique0
Super člen
28. 7. 2009   #8
-
0
-

To hrach : No jo, ale osobně sem zažil spoustu lidí, kteří někde v "odborných článcích" četli že cookies se musí vypnout jinak jim exploduje komp :-))) (přehánim, ale něco v tom smyslu už sem slyšel) :-) Ale tak na druhou stranu je jich málo ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.211.–
Mega.Lama0
Stálý člen
28. 7. 2009   #9
-
0
-

To dannyk :
Máš databázu?...MySQL...cez unixový čas -> posledné prihlásenie + (24*60*60)...A niečo na spôsob:



(time() < ($lastLogged + (60*60*24) ) ) ? $prihlasen=true : $prihlasen=false;


Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.139.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
28. 7. 2009   #10
-
0
-

User s vypnutými cookies se ani nepřihlásí... A takových bude minimum... Osobně ani virtuálně neznám nikoho, kdo by měl cookies vypnuté. Osobně mi připadne, že o možnosti vypnutí cookie ví jen ti, co tvoří stránky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
Mega.Lama0
Stálý člen
28. 7. 2009   #11
-
0
-

Tak ako som napísal v predošlom poste:

V databáze pri prihlásení updatovať posledný unixový čas:



$update = mysql_query(" UPDATE users SET 'lastLogin'=". $timeStamp ." WHERE userid='". $userId);

Potom to nejako pomocou mysql_fetch_array(); vytiahneš...Pokiaľ ešte neuplynulo 24h:


(time() < ($timeStamp + (24*60*60) ) ) ? $prihlasen=true : $prihlasen=false;

A potom v PHP kóde vytiahneš :


<?php if($prihlasen == true): ?>
<!-- Pokial je prihlaseny,zobrazi -->
<?php else: ?>
<!-- Pokial nie je prihlaseny, zobrazi -->
<?php endif; ?>

BEZ COOKiES, BEZ SESSION :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.139.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
dannyk0
Věrný člen
28. 7. 2009   #12
-
0
-

Nakonec jsem to udelal pres ty SESSION, db sice je k dispozici, ale neni vyuzivana, tak jsem ji ani nechtel zavadet.

Co se tyka tech Cookies, tak souhlasim s tim, ze neznam nikoho, kdo by je mel vypnute :D A ze o tom akorat vyvojari webu porad strasi :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Casove funkcie — založil netman92

Časové predĺženie... — založil Mega.Lama

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý