Skrytí listy Start – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Skrytí listy Start – Delphi – Fórum – Programujte.comSkrytí listy Start – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Navara0
Návštěvník
28. 7. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, mám dotaz:
Jak lze nastavit, aby formulář byl přes celou obrazovku, a překryl i listu start?
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Mega.Lama0
Stálý člen
28. 7. 2009   #2
-
0
-

tomu sa hovorí "FULLSCREEN" :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.139.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Navara0
Návštěvník
28. 7. 2009   #3
-
0
-

Tak to vím taky !
Ale jak se to nastavuje?
Když dám borderstyle = bsnone, a align = alClient tak to mám přes celou plochu, ale nikoliv přes start.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
infomf0
Newbie
29. 7. 2009   #4
-
0
-

1) Jak schovat TaskBar



begin
ShowWindow(FindWindow('Shell_TrayWnd', nil), SW_HIDE); //schová TaskBar
end;

2) Jak zobrazit TaskBar


begin
ShowWindow(FindWindow('Shell_TrayWnd', nil), SW_SHOW); //zobrazí Taskbar
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.216.–
infomf0
Newbie
29. 7. 2009   #5
-
0
-

Ještě lépe. Takto jsem to řešil v jedné aplikaci, která byla přes celou obrazovku a nesla na sobě obrázek (něco jako spořič s EXE příponou :)).



procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var
HTaskbar : HWND;
OldVal : LongInt;
begin
try
HTaskBar:=FindWindow('Shell_TrayWnd',nil);
SystemParametersInfo (97, Word (True), @OldVal, 0) ;
EnableWindow(HTaskBar,False);
ShowWindow(HTaskbar,SW_HIDE);
finally
With Form1 do begin
BorderStyle :=bsNone;
FormStyle :=fsNormal;
Left :=0;
Top :=0;
Height :=Screen.Height;
Width :=Screen.Width;
end;
end
end;


procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
var
HTaskbar : HWND;
OldVal : LongInt;
begin
ShowWindow(FindWindow('Shell_TrayWnd', nil), SW_SHOW);
HTaskBar:=FindWindow('Shell_TrayWnd',nil);
SystemParametersInfo (97, Word (False), @OldVal, 0);
EnableWindow(HTaskBar,True);
ShowWindow(HTaskbar,SW_SHOW);
SystemParametersInfo(SPI_SETMOUSEBUTTONSWAP, 0, nil, 0)

end;


Uses:
  Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,

Dialogs, jpeg, ExtCtrls, WinSkinData, ImgList, ComCtrls, ToolWin;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.216.–
infomf0
Newbie
29. 7. 2009   #6
-
0
-

Soubor s ukázkou....

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Skrytí listy s nabídlou Start — založil Anonymus

Vykreslení Bitmapy do lišty — založil Mutagen

IT start — založil ITLover

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý