Tkinter def – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tkinter def – Python – Fórum – Programujte.comTkinter def – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
xeonikx0
Návštěvník
28. 7. 2009   #1
-
0
-

Potřebuju, aby se m při kliknutí na tlačitko "OK", zvyšíla proměnná "a" u crate_line, aby cara měnina souradnice, díky

from Tkinter import *

hl_okno=Tk()
a=10
plocha=Canvas(hl_okno)
plocha.pack()
cara=plocha.create_line(50,50,100,a)

def pridej():
a=a+10

b=Button(hl_okno,text="OK",command=pridej)
b.pack()

mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.29.–
Reklama
Reklama
Spectator0
Věrný člen
2. 8. 2009   #2
-
0
-

To xeonikx : Tu čáru budeš muset překreslit, už tam jednou je, tak s ni nic neudeláš. Smaž ji a znovu nakresli s "a" o jedna vyšší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.161.69.–
. . .
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
12. 8. 2009   #3
-
0
-

Jak říkal spectator, je třeba čáru smazat a pak ji vykreslit znovu:



from Tkinter import *

hl_okno=Tk()
a=10
plocha=Canvas(hl_okno)
plocha.pack()
cara=plocha.create_line(50,50,100,a)

def pridej():
global a, cara
a=a+10
plocha.delete(cara)
cara=plocha.create_line(50,50,100,a)

b=Button(hl_okno,text="OK",command=pridej)
b.pack()

mainloop()

Musím se přiznat že jsem poslední dobou programoval pouze objektově a tak jsem chybu UnboundLocalError nemohl chvíli vyřešit. Až pak jsem si vzpomněl na kouzelné slovíčko global

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Spectator0
Věrný člen
13. 8. 2009   #4
-
0
-

To Blujacker : Tkinter je bez "objektování" trochu těžkopádnej =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
. . .
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Změna proměnné v def — založil Pavel Kurc

While v tkinter — založil Spectator

Tkinter a get() — založil Eidam655

Tkinter/had — založil selkir

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý