Práce s chechboxama, prosil bych radu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce s chechboxama, prosil bych radu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPráce s chechboxama, prosil bych radu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Elhomero0
Duch
30. 7. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych ochotného člověka co by mi vysvětlil, udělal, poradil jak udělat javascript, kterej by všechny checkboxy co se zatrhnou, sečetl jejich hodnoty a vypsal do nejakeho divu s nějakým názvem. Snažím se o to už bezmála hodinu, na internetu nacházím jenom jak checkboxy zatrhnout.

Děkuji předem za ochotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.143.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
30. 7. 2009   #2
-
0
-

Řekněme, že máš takovýhle primitivní form se dvěma checkboxy:

<form name="form1">

<input type="checkbox" name="cb" value="20">
20<br>
<input type="checkbox" name="cb" value="15">
15<br>
<input type="submit" onclick="soucet()">
</form>
Funkce, která sečte zaškrnuté checkboxy pak může vypadat třeba takhle:
function soucet()

{
var c_value = 0;
for (var i=0; i < document.form1.cb.length; i++)
{
if (document.form1.cb[i].checked)
{
c_value += parseInt(document.form1.cb[i].value);
}
}
}
Nedělá to nic jiného, než že jenom projde všechny checkboxy pojmenované jako "cb", sečte jejich hodnoty a výsledek je nakonec uložen v proměnné c_value.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Elhomero0
Duch
30. 7. 2009   #3
-
0
-

Ok děkuju moc, tady je to jen trošku poupravené a hlavně to všem vysvětlí, na co jsem to chtěl.



<script>
function soucet()
{
var c_value = 0;
for (var i=0; i < document.form1.cb.length; i++)
{
if (document.form1.cb[i].checked)
{
c_value += parseInt(document.form1.cb[i].value);
}
}
document.getElementById("soucet").innerHTML = c_value+",- Kč";
}

setInterval("soucet()", 100);

</script>

<form name="form1" method="">
<input type="checkbox" name="cb" value="3000"> Grafika <br>
<input type="checkbox" name="cb" value="1000"> Seo <br>

</form>

<div id="soucet"> </div>








Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.143.–
Elhomero0
Duch
31. 7. 2009   #4
-
0
-

Mám ještě dotaz, jak by vypdal javascript kod, když by checkboxy měli název cb[] ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.143.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý