Zdravím,
potřeboval bych zjistit nejkratší cestu mezi dvěma body. Jde vlastně o to, že chci naprogramovat jednoduchou aplikaci, ve které mám mapu naší malé obce a na ní vyznačené hlavní budovy (Pošta, obchod ...). Když vyberu libovolné dva objekty, chci nějak vypočítat nejkratší cestu mezi nimi. Zkoušel sem to tak, že sem označil "záchytné" body na mapě - objekty, rohy ulic ... A zkoušel jsem aplikovat Djikstrův algoritmus, ale jestli jsem ho nepochopil špatně, tak v základu počítá něco jiného než potřebuji. Nevěděl by někdo o nějakém algoritmu co by se dal použít ? Jde jen o jednoduchý výpočet nejkratší cesty mezi dvéma body ..
Fórum › Matematika
Výpočet nejkratší cesty
dobrej zpusob je postupne prochazet hrany v okoli a oznacit si uzly - nejlepe vzdalenosti nebo casem - v jakem ses do nich dostal...
do uzlu ukladas jen nejmensi hodnotu.. (tj nejkratsi cestu jakou ses do uzlu dostal) samo si jeste budes muset ukladat i odkud ses tam dostal ale to staci jen u kazdeho uzlu zvlast.. (aby se pak dala zpetne projet nejkratsi cesta)
to pro zacatek staci..
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů
Podobná vlákna
Nejkratsi cesta — založil Jardan
Nejkratší slovo ve větě. — založil JaNevimCoDelat
Nejkratší cesta z bludiště BFS — založil Kaja
Nejkratší cesta šachovým králem — založil nordec
Nejkratsi cesta - hledani diamantu v labyrintu — založil david91