Asp.net - all user name – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Asp.net - all user name – .NET – Fórum – Programujte.comAsp.net - all user name – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
simoniak
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
4. 8. 2009   #1
-
0
-

ahoj, nevíte někdo jak zjistit všechny jména registrovaných uživatelů, v asp.net aplikaci. Abych je pak mohl vypsat do stránky, dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 8. 2009   #2
-
0
-

To záleží, kam registrované uživatele ukládáš. Pokud do databáze, tak prostě SQL dotazem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
simoniak
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
4. 8. 2009   #3
-
0
-

jsem začátečník, normálně vložím do stránky CreateUserWizard. Ukládájí se do databáze, ale nevím kam. Mělo by to jen snad přez Membersip.GetAllUser, ale nevím jak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 8. 2009   #4
-
0
-

Ta metoda je GetAllUsers, s "s" na konci. Takhle třeba vytáhneš všechny zaregistrované uživatele a zobrazíš je v DataGridu:

grid.DataSource = Membership.GetAllUsers();

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
simoniak
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
4. 8. 2009   #5
-
0
-

a nešlo by nějak z té metody vytáhnout jen jména (všech uživatelů) a jako stryng následně vypsat?..

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Miro17010
Stálý člen
4. 8. 2009   #6
-
0
-

simoniak napsal:
a nešlo by nějak z té metody vytáhnout jen jména (všech uživatelů) a jako stryng následně vypsat?..


:D vela by si chcel, ale ja by som to aj tak nechcel dostat rovno do stringu, koli tomu ze sa potom robia zlozito upravy, napr. ak chces z toho vytvorit tabulku.

A od kedy sa v .Net premenoval string na stryng :D

Edit: A z metody nevytiahnes nic, ona ti len vrati udaje( bud na zaklade vstupu( vecsinou pri statickych ) alebo na zaklade objektu )
Ale mozes zo ziskanych udajov urobit string, len sa trochu posnaz :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
simoniak
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
4. 8. 2009   #7
-
0
-

myslel jsem samozřejmně string.
Jak by to tedy šlo prosíl udělat, tabulku totiš vytvářet nebudu, děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 8. 2009   #8
-
0
-

Kdyby ses mrknul na MSDN, dozvěděl by ses, že ta metoda vrací typ MembershipUserCollection. A protože ten implementuje IEnumerable, můžeš jím procházet pomocí foreach nebo z něj tahat data LINQem. Zhruba nějak takhle by to mohlo vypadat pomocí foreach:

var muc = new MembershipUserCollection();

muc = Membership.GetAllUsers();

foreach(MembershipUser mu in muc)
{
// tady z "mu" vyčteš jméno uživatele a přidáš ho jako další položku do StringBuilderu
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
simoniak
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
4. 8. 2009   #9
-
0
-

jo, dekuji, tohle jsem potreboval. Je pravda, ze na MSDN moc hledat neumim, vetsinou me tam odkaze az google.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Miro17010
Stálý člen
4. 8. 2009   #10
-
0
-

simoniak napsal:
jo, dekuji, tohle jsem potreboval. Je pravda, ze na MSDN moc hledat neumim, vetsinou me tam odkaze az google.



neviem, ake IDE pouzivas, ale ak pokrocilejsie tak by si to mal v pohode vyklikat a podla nazvov si domysliet, co co znamena, a mne pise pri ukazani na metodu aj jej navratovy typ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý