Čtení z excelu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Čtení z excelu – Pascal – Fórum – Programujte.comČtení z excelu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Polerok
~ Anonymní uživatel
74 příspěvků
4. 8. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych si napsat makro do jednoho programu z cílem čtení z excelu, jenže pascal jsem měl naposled v 7-mičce a to už je hooodně dávno :-D Takže bych protřeboval pomoct s pár věcma.

Primárně se tedy jedná o čtení URČITÝCH buněk v excelu a následná práce s nimi. Lze, nelze, jak? Na gůglu jsem našel jenom texťáky.

Díky za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.48.–
Reklama
Reklama
Mircosoft+1
Věrný člen
5. 8. 2009   #2
-
0
-

Když uložíš data z Excelu ve formátu CSV (hodnoty oddělené čárkou) nebo TXT s hodnotami oddělenými tabulátorem, dostaneš texťák a ten v Pascalu otevřeš bez problémů. Příklad - do buněk B3, C3, B4, C4 a A6 jsem napsal jejich souřadnice, uložil jako CSV a po otevření v Notepadu vidím tohle:

,b3,c3

,b4,c4

a6,,

Tak, jak to vidíš, bez mezer. Formát TXT by vypadal úplně stjeně, jenom by tam místo znaku ',' byl znak #9.
Úvodní prázdné řádky (1 a 2) ani sloupce (např. kdyby se smazala buňka A6) se neuloží, začne se až od prvních, ve kterých něco je. Řádkovou souřadnici buňky (to číslo) dostaneš odpočítáním řádků v souboru, sloupcovou (to písmeno) pak odpočítáním čárek na řádku. Kdyby hodnota nějaké buňky obsahovala čárku, zapíše se v uvozovkách ("...").

To byl nejschůdnější způsob. Kdybys chtěl číst XLS, tak to jde dost těžko. Asi nejdál se dostali OpenOffice.org, takže případné informace hledej u nich.

Nebo jestli chceš číst data z otevřeného Excelu, tak by to mělo jít z Delphi přes rozhraní OLE, ale k tomu ti už víc neřeknu, protože to neumím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
9. 8. 2009   #3
-
0
-

v delphi se dá dokonce stáhnout komponenta přímo pro práci s excelem wordem atd. Nevím jak se menuje ale je integrovaná v delphi 7 profesional včetně spousty dalších.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.45.–
elektronicke součáastky fungují za pomoci kouře[br] jak ti uteče, přestanou fungovat
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Vystup do excelu — založil verzana

Export do excelu — založil ing

Data z excelu — založil kadla

Čítanie z excelu — založil audiotrack

Aplikace v excelu — založil Adam

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý