VB6 - nefunkční On error – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

VB6 - nefunkční On error  – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVB6 - nefunkční On error – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
PetrH
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 8. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,

poslední dobou "mám pocit", že mi nefunguje konstrukce On Error [goto neco | resume next] program projede řádkem s On Error, ale na řádku s chybou vyhodí chybu, program spadne. Například kód níže:

Private Sub Drive1_Change()
On Error Resume Next
Dir1.Path = Drive1.Drive

End Sub

formulář neobsahuje žádný jiný kód, a obsahuje dva ovládací prvky: Dir1 - DirListBox a Drive1 - DriveListBox.

Všimnul jsem si, že konstrukce On Error selže i u jiných případů např. LoadPicture nebo dělení nulou a další... Používám Visual Basic 6 - a Windows Vista.

Děkuju za každý nápad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.176.–
Reklama
Reklama
jkonopasek0
Návštěvník
9. 8. 2009   #2
-
0
-

Tak nevím, udělal jsem to přesně tak - jden DirListBox a jeden DriveListBox a stejný kód (ovšem mám VB6 na Win XP) a funguje to perfektně. Např. když vyberu CD a CD není založeno, projede to v pohodě a nekončí chybou. Totéž s výběrem prázdné disketové mechaniky. Zkusil jsem dát On Error GoTo ZobrazChybu a chybu to zachytilo a zobrazil se správný text a číslo chyby.

Stejný případ u simulovaného dělení nulou nebo LoadPicture na neexistující soubor na disku.

V jednom projektu využívám důsledně On Error (obsahuje ho každá procedura - případné chyby loguji) a nikdy jsem nepozoroval nefunkčnost.

Že by ta Vista? Nevím, nemám zkušenost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.130.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Znak vo VB6? — založil kotlas6667

Databáze ve VB6 — založil Dephisto

Klávesnice a VB6.0 — založil tonez

SystemTray vo VB6 — založil Majox

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý