Výpočet kôl (zápasov) vo futbalovej lige – Matematika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpočet kôl (zápasov) vo futbalovej lige – Matematika – Fórum – Programujte.comVýpočet kôl (zápasov) vo futbalovej lige – Matematika – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Timeshifter0
Newbie
6. 8. 2009   #1
-
0
-

Ahojte, začínam s C++ a chcel som si dať nejaký ťažší príklad na precvičenie mojich znalostí. A tak ma napadlo vytvoriť program ktorý na vstupe bude čítať počet tímov a ich názvy (ale to je teraz nepodstatné) a výstupom by mala byť rozpiska zápasov po kolách na celý ročník (teda každý s každým dva krát).
No, problém nastal v tom, že som nenašiel žiadny matematický model na výpočet jednotlivých kôl. Snažil som sa hladať nejakú univerzálnu vlastnosť ktorá platí pre všetky párne počty tímov, ale bohužial, žiadnu podobnosť som nenašiel.
Teda to, čo potrebujem je nejaká závyslosť alebo nejaký princíp, podla ktorého sa takéto rozpisky zápasov tvoria. Stačí mi princíp pre párne počty tímov, v každom kole hrajú všetci...
Ak to nepôjde, tak budem musieť naprogramovať náhodné rozpisvoanie zápasov a potom ich kontrolovať a opakovať, do kým nebude rozpiska OK, čo bude dosť náročné na počítač...

A hlavne, je tu ešte otázka, či je to možné, vytvoriť pre akýkoľvek párny počet tímov rozpis zápasov...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.172.–
Reklama
Reklama
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
6. 8. 2009   #2
-
0
-

Tak s tym generovanim nahodnych zapasov by to nebolo az take iste.. lebo ked zle zacnes tak je dost pravdepodobne ze sa stane ze sa to proste neda dokoncit( iba tak, ze by sa v poslednych kolach nehral plny pocet zapasov) .. by si musel nejakym sposobom kontrolovat ci si sa nedostal do nekonecnej slucky a ked hej tak zacat odznova.. inac tu mas link http://www.tom-kot.cz/clanky/generovani-rozpisu-zapasu-v-systemu-kazdy-s-kazdym/ .. je to sice napisane na php, ale myslim ze by nemal byt problem to prerobit do C++ .. popripade ak chces, tak si precitaj iba teoriu a algoritmus vymysli sam..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Timeshifter0
Newbie
6. 8. 2009   #3
-
0
-

Jaká pecka! Diki moc, nečakal som, že to bude až také jednoduché... Hneď sa do toho pustím!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.172.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vypocet pi — založil Nemo_001

Vypocet v C# — založil vyhno

Výpočet na GK — založil Midnight

Výpočet rovnice — založil MaxDJs

Výpočet 1D konvoluce — založil leknin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý