Změna vlastnosti třídy Windows1 z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Změna vlastnosti třídy Windows1 z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.comZměna vlastnosti třídy Windows1 z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
davedpe0
Duch
7. 8. 2009   #1
-
0
-

Zdravím diskuzi, narazil jsem na jednu věc a nevím jak ji řešit, potřeboval bych změnit text v texboxu, ale potřeboval bych to provést z metody jiné třídy než Windows1 (WPF) . V následujícím příkladu bych chtěl zavolat vlastnost ZmenaTxt třídy Window1 z metody ddd třídy Class1. Jediné co jsem vyzkoušel a funguje je změna Title u hlavního okna - je v kódu uvedeno.
Ukázkový příklad nedává moc smysl, v praxi bych potřeboval vypisovat do textboxu informace o běhu programu.
Nevíte někdo jak na to ?



public partial class Window1 : Window
{
public Window1()
{
InitializeComponent();
Class1.ddd();
}
public string ZmenaTxt
{
get { return txtInfo.Text; }
set { txtInfo.Text = value; }
}
}

public static class Class1
{
public static void ddd()
{
foreach (Window window in Application.Current.Windows)
{
window.Title = "NOVE";
//window.ZmenaTxt("Nova Hodnota"); // Nelze
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.54.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 8. 2009   #2
-
0
-

Musíš předat odkaz na hlavní okno té metodě ve druhé třídě, takže signaturu metody ddd upravte takhle:

public static void ddd(Window1 window)

Když budeš metodu volat z té hlavní třídy, tak předej "this":
Class1.ddd(this);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
7. 8. 2009   #3
-
0
-

Chrasty: a furt mu to nepomoze lebo on potrebuje typ Window1 aby pristupil k property ZmenaTxt!!! A nie iba Window!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.164.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 8. 2009   #4
-
0
-

Původní příspěvek upraven ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
davedpe0
Duch
10. 8. 2009   #5
-
0
-

Díky, funguje, :smile1:
- pořád jsem přemýšlel jak se dostanu na instanci třídy Window1 z jiné classy a předat jí v argumentu mě nenapadlo :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý