Praktická kniha o C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Praktická kniha o C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comPraktická kniha o C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Algon0
Newbie
9. 8. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,
neznáte někdo, jestli existuje nějaká kniha, kde jsou různé opravdu praktické věci o C++, třeba jak zjistit velikost disku, připojit se na nějaký protokol, zjistit běžící procesy apod. ? Viděl jsem jednu takovou, ale jen o Visual C++ .

Předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
DooFy930
Stálý člen
9. 8. 2009   #2
-
0
-

To Algon : Visual C++ je vyvojove prostredi od MS. Takze to by ti taky mohlo pomoct s tim co potrebujes. Budou tam taky ukazky kodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Algon0
Newbie
9. 8. 2009   #3
-
0
-

Ale ja to potřebuju nezávisle na OS, ne jen na Windows. Stáhl jsem si kódy nějakýho mikrosystému ( myslím že to je Ace OS ), tam byla funkce GetHardDriveInfo* . Ale neumí zjistit běžící procesy, vytvořit složku, jenom otevírat textový soubory. Ale na tu knihu se ještě podívám, možná máš pravdu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
DooFy930
Stálý člen
9. 8. 2009   #4
-
0
-

Algon napsal:
Ale ja to potřebuju nezávisle na OS, ne jen na Windows. Stáhl jsem si kódy nějakýho mikrosystému ( myslím že to je Ace OS ), tam byla funkce GetHardDriveInfo* . Ale neumí zjistit běžící procesy, vytvořit složku, jenom otevírat textový soubory...


Veci jako bezici procesy, atd. budou vzdycky zavisle na OS. Prenositelny je jenom samotny jazyk C++, ale ostatni jeho knihovny uz jsou vazany na urcity OS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Algon0
Newbie
9. 8. 2009   #5
-
0
-


Veci jako bezici procesy, atd. budou vzdycky zavisle na OS. Prenositelny je jenom samotny jazyk C++, ale ostatni jeho knihovny uz jsou vazany na urcity OS.



A jak se tedy vytvořily ty knihovny? Třeba jak se teda naprogramoval Windows, když nebyly ty knihovny?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
yaqwsx+9
Posthunter
9. 8. 2009   #6
-
0
-

To Algon : Jednoduše - Windows implementuje ty knihovny pomocí nízkoúrovňových příkazů (třeba ASM)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.78.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
RePRO0
Super člen
16. 8. 2009   #7
-
0
-

A ty se vrháš do programovacího jazyka C++? Tvůj první?

Nedělal bych to. ;-) Jeden z nejtěžších prog. jazyků dle mého, ale je pravdou, že v něm uděláš hodně.

Ale sereš se hodně s pamětí. ;-)

- Jinak nechápu ty začínající programátory v C++ (či čemkoliv jiným) jak se tím vychlubujou. Vy nejste programátoři, ale šašci. Opravdový programátor si opravdu do statusu nebo kamkoliv jinam tyhle sračky nepíše. ;-)

- Když bych si vzal ku přikladu sebe, dělám v C# asi 2 roky, a považuji se za naprostého neprogramátora. :-)

- A to, že jsem nabušenej nikam nepíšu, to je vizitka programátora. Programátor jsem nikdy být nechtěl, ale bohužel je Matematika mým denním, kvalitním chlebem... Kecal bych, kdybych napsal, že mě nebaví. :-)

Trošku Out of Topic, ale snad se nezlobíte, což já když se rozepíšu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.53.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Sergei0
Newbie
16. 8. 2009   #8
-
0
-

To RePRO : Ano, jsi borec a všichni ostatní jsou šašci ...to jsme potřebovali vědět. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.41.–
DooFy930
Stálý člen
16. 8. 2009   #9
-
0
-

S Reprem mi nezbývá nic víc něž souhlasit. Alespoň v tom prvním bodě.
Takové podpisy jako:
Začínající programátor C, C++, atp. jsou slušně řečeňo na ho*no.

Nemám nic proti těm kdo se chcou něco přiučit, ale většina z nich se tím jenom vytahuje a stejně skončí hned na samém začátku.
Vím to, znám takové minimálně 2. Tím samozřejmě nemyslím každého.

PS: Ne že mně za to ukamenujete, je to můj názor :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Sergei0
Newbie
18. 8. 2009   #10
-
0
-

To DooFy93 : Příjde mi to naprosto stejné, jako když jsem viděl na pískovišti 2 fracky, kteří se hadají kdo má větší bábovičku.... Nechápu, že takové malicherno-dětské hlouposti na tomto fóru vůbec někdo řeší.
Podepsán:

Sergei - "úplně-nejvíc-naskilovaný-jak-cyp" C ++ programátor :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.41.–
DooFy930
Stálý člen
18. 8. 2009   #11
-
0
-

To Sergei : Máš pravdu řešíme tu celkem blbosti. Ale co už :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
mephi0
Expert
24. 8. 2009   #12
-
0
-

na take veci nikdy kniha nestačí, mam doma kopu kníh, ale nikdy tieto veci nehľadám v nich. Nie len že tam na 98% nie su, ale aj keby tam boli, na google to nájdem oveľa skôr. Stále po anglicky, takže ak chceš písať užitočné programy, trebá zvládať trošku angličtiny a google ;)

btw. ja som začínal s C++, a vôbec to nie je take strašné, dá sa v ňom začať. človek síce musí počkať, kým napíše "okno" ale naučiť sa programovať, sa v ňom dá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DooFy930
Stálý člen
24. 8. 2009   #13
-
0
-

To mephi : Já neříkám že nedá, ale přece to není zrovna jednoduchý jazyk.
A je pravda že knihy ti stačí tak na začátek základů, pak už jenom hledat :-D.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Kniha — založil Tomáš Bosek

Kniha c# — založil petr143

Kniha C# — založil trebuk

Kniha — založil netman92

Kniha o C++ — založil Markaos

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý