Triedenie s inym typom dát – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Triedenie s inym typom dát – MySQL – Fórum – Programujte.comTriedenie s inym typom dát – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
9. 8. 2009   #1
-
0
-

caute,

mam tabulku zo stlpcom VARCHAR v ktorom sa budu nachádzat cisla alebo aj texty... Da sa donutit mysql prikazom v php aby cisla triedila pomocou ORDER BY... tak ako keby boli v INT a texty normalne ??

Pred prevedenim prikazu budem vediet aky obsah vyberam... ci cisla alebo text...

hadam som to napisal zrozumitelne... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
9. 8. 2009   #2
-
0
-

Pokud je to varchar, tak se to bude řadit položky jako řetězce. IMHO je jediné řešení to až v PHP přetypovat na INT a potom seřadit správně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
bukaj_0010
Věrný člen
9. 8. 2009   #3
-
0
-

marioff
mam tabulku zo stlpcom VARCHAR v ktorom sa budu nachádzat cisla alebo aj texty
Tak to je ale hnus. Což takhle pozměnit návrh databáze?

Da sa donutit mysql prikazom v php aby cisla triedila pomocou ORDER BY... tak ako keby boli v INT a texty normalne ?
Vynutit si číselné třídění by mělo jít překonvertováním na číslo[1].

[1] http://forums.mysql.com/read.php?98,54553,54553#msg-54553

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
9. 8. 2009   #4
-
0
-

To bukaj_001 :

mam tabulku zo stlpcom VARCHAR v ktorom sa budu nachádzat cisla alebo aj texty
Tak to je ale hnus. Což takhle pozměnit návrh databáze?

hmm, povazujem to za momentalne najlepsie riesenie.. v mojej aplikacii.. a vlastne ani nechapem preco by to mal byt hnus.. varchar je variabilny retazec, a v retazci moze byt skoro cokolvek... (cisel tam bude skutocne minimum.. preto nechcem dalsi stlpec..)

vytriedim to v php... dik z_moravec

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Triedenie — založil Thomash

Nahradenie slovo inym — založil josa

Triedenie MergeSort — založil newo

Triedenie udajov v C — založil presto

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý