C# WMPLib - zvuk z resources – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# WMPLib - zvuk z resources – .NET – Fórum – Programujte.comC# WMPLib - zvuk z resources – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
11. 8. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
potřebuji zvuk uložený v resources přehrát pomocí WMPLib.WindowsMediaPlayer. Našel jsem pouze následující:

WMPLib.WindowsMediaPlayer zvuk = new WMPLib.WindowsMediaPlayer();

zvuk.URL=@"C:\Documents and Settings\user\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\MojeAplikace\MojeAplikace\Resources\zvukovysoubor.WAV";


Dále pak SoundPlayer nepřehraje víc zvuků současně:

SoundPlayer hudba = new SoundPlayer();

hudba.Stream = (Stream)global::MojeAplikace.Properties.Resources.hudebnisoubor;
hudba.PlaySync();


Tak se pokouším napsat něco jako:

WMPLib.WindowsMediaPlayer zvuk = new WMPLib.WindowsMediaPlayer();

zvuk.currentMedia = (WMPLib.WindowsMediaPlayer)global::MojeAplikace.Properties.Resources.zvukovysoubor;


a hlásí to:
Error 1 Cannot implicitly convert type 'WMPLib.WindowsMediaPlayer' to 'WMPLib.IWMPMedia'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?)

jak se to zkonvertuje nebo co má být na 2.řádku místo "currentMedia" a "WMPLib.WindowsMediaPlayer"? Jsem celkem začátečník.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.95.–
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
28. 8. 2009   #2
-
0
-

Jde mi o to, abych nemusel stále přepisovat cestu, když se změní.

Například takhle vydoluju z Resources nějaký obrázek pro PictureBox, zvuk pro SoundPlayer:

obrazek.Image = global::Houbar1.Properties.Resources.souborobrazek;


hudba.Stream = (Stream)global::MojeAplikace.Properties.Resources.hudebnisoubor;


existuje něco podobného i pro zvuk přehrávaný WindowsMediaPlayerem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.90.–
dannyk0
Věrný člen
28. 8. 2009   #3
-
0
-

A ten WMP nepodporuje prehravani z resources? Jinak jedine udelat si nejaky svuj kontejner, pokud to chces mit na bazi resources a pro nej si napsat nejakou tridu pro manipulaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
31. 8. 2009   #4
-
0
-

Přehrávání zvuku pomocí WMP používám krátce. Zda podporuje přehrání z resources nevím, nikde jsem to nenašel. Ve všech kódech, co jsem viděl na internetu, to o souboru vědělo vždy přes "URL", kde byla ta cesta k souboru:

WMPLib.WindowsMediaPlayer zvuk = new WMPLib.WindowsMediaPlayer();

zvuk.URL=@"C:\zvukovysoubor.wav";

Nevím, proč se to tak používá, když praktičtější by bylo odkazovat relativně, navíc když to z resources u jiných komponent jde. Takže si myslím, že i pro WMP to asi půjde, jen nevím, jak to udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.80.–
dannyk0
Věrný člen
31. 8. 2009   #5
-
0
-

Vsak ty se muzes relativne odkazovat. Kdzy budes mit treba



zvuk.URL = @"music\neco.wav";

Tak se ti aplikuje cesta: CESTA_K_TVE_APP.EXE/music/neco.wav

Nevidim v tom problem a nemusis ani pouzivat resources.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
7. 9. 2009   #6
-
0
-

Dobrý nápad. Řeší ale jen část problému, kdy rozpracovaný projekt přesouvám mezi počítači.

Když je program hotov chci tam mít jen exe a nějaké knihovny, bez obrázků a zvukových souborů, aby si jen tak někdo nemohl měnit původní rysy aplikace. A toto je možné, pokud to o souboru ví přes Resources. Jinak přes relativní cestu, tam ty soubory samozřejmě být musí.

Nevím, jak jinak by to šlo, proto se vracím k mé původní otázce:
Jak zvuk z Resources přehrát WindowsMediaPlayerem, tak jako to jde např. u SoundPlayeru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.101.–
dannyk0
Věrný člen
7. 9. 2009   #7
-
0
-

Jenze problem je, ze i kdyz to budes mit v resources, tak ty se daji snadno pomoci editoru zmenit, takze myslim, ze tohle je az prehnane zabezpecovani bez ucinku. Pokud bys to takhle chtel zabezpecit,tak by sis musel udelat vlastni treba .dat soubor, ktery muze byt vlastne jen zaheslovany zip. Ten pak budes mit u exe a pri spousteni si rozbalis neco do Temp slozky nebo do pameti.

Co se ty prehravani u WMP z resources, tak jsem jen tak narychlo koukl na net, tak to pry nepodporuje, ale obchazeji to tak, ze si ten soubor docasne zapisou na disk, prehravaji ho a pak ho smazou. Takze opet je tu k vyuziti Temp slozka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Zvuk — založil Garret Raziel

Zvuk — založil abcd

Zvuk — založil JMM

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý