Pohyb TEXTU – Flash – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pohyb TEXTU – Flash – Fórum – Programujte.comPohyb TEXTU – Flash – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
13. 8. 2009   #1
-
0
-

Zdravím Vás, můžete mi prosím poradit. Před několika lety jsem se zajímal o FLASH MX 2004, nějaké základy jsem se v něm naučil, ale nebylo to nic zázračného a nechal jsem toho. Teď po dlouhé odmlce se opět vracím, ale už k verzi FLASH CS3.
Od Vás bych potřeboval pomoc. Vytvářím projekt, do kterého potřebuji z externího TXT souboru načíst data. Tuto věc jsem zvládl a do TextArei je mi informace ze souboru načítají, takže to je OK. Ale nyní bych potřeboval vytvořit jakýsi pohybující se pruh (pro představu něco jako můžete vidět v TV ve Snídani s novou, nebo na ČT24), zkrátka rozpohybovat ten načítaný text.
Zkoušel jsem tu TextAreu zůžit do tvaru pruhu o rozměrech 600x50 px a animovat ji přes celou plochu, tzn. že výjížděla z pravého okraje obrazovky a přejela k levému. Jenže tohle není řešení, pokud bude ten TXT soubor obsahovat několik desitek vět, protože by se mi nezobrazily všechny. Už nyní mám problém se zobrazením několika jednoduchých vět - s dlouhými řádky - nejsou vidět.
Doufám, že jsem to dostatečně, sice krkolomě, vysvětlil a někdo mi dokáže poradit. Jedná se prostě o to, aby se mi v nějakém pruhu pohyboval text načítaný z externího souboru o předem neznámé délce (1 znak - 500 znaků) zprava, doleva. Text ze souboru umím do flashe načíst.
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte, jak do jiného objektu (např. TEXTAREA) dostat aktuální systémový čas?
Moc díky za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.163.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 8. 2009   #2
-
0
-

To Michal : Zdravím, tak prozatím jsem vytvořil toto (viz. kod), ale ma to jeste neuveritelne mnozstvi much. Třeba teď mi vůbec, ale vůbec nejde připojit externí TXT soubor, takže si určitě všimnete, že přimo v kodu mám text, který se pohybuje zleva doprava. Taky u hodin je problém, nyní se mi alespoň zobrazuje aktuální systémový čas, ale ten se bohužel při změně neaktualizuje, je na pevno. A taky se mi nezobrazuje u minut nula, pokud se má zobrazit (např.: 10:1 na místo 10:01), ale to uvidíte sami, pokud si ten kod vyzkoušíte.

-příkládám dosavadní kod a budu moc vděčný za jakoukoliv pomoc, díky:




//vytvoril jsem textfield
var tf:TextField = new TextField();

//pridal na scenu
addChild(tf);

//posunul mimo scenu na okraj
tf.x = stage.stageWidth;

//autosize
tf.autoSize = "left";

//rychlost posunu
var speed:Number = 1;

tf.text = "test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test test test testtest test test test ";


addEventListener(Event.ENTER_FRAME,posun,false,0,true);

function posun(e:Event):void{
tf.x-=speed;
}

//cas
//vytvoril jsem textfield
var tfDate:TextField = new TextField();

//pridal na scenu
addChild(tfDate);


var d:Date = new Date();
tfDate.text = String(d.getHours())+":"+String(d.getMinutes());

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý