C# název proměnné – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# název proměnné – .NET – Fórum – Programujte.comC# název proměnné – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
13. 8. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, mám dotaz, jak definovat proměnnou a dát jí název, který mám dříve uložený v jiné proměnné typu string?

Např. chci, aby v proměnné cislo byla hodnota 35:

string nazev = "cislo";

int ???nazev = 35;

jak to udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.97.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 8. 2009   #2
-
0
-

Nevím jak v ostatních jazycích, ale v C# to není možné. Vytvářet proměnné takhle dynamicky je špatný nápad a ani za boha mě nenapadá možnost využití. Vždyť bys tu proměnnou ani nemohl ve zbytku aplikace používat, protože při kompilaci by se zjistilo, že ta proměnná neexistuje.

100% je chyba v promyšlení návrhu aplikace, zkus se nad tím zamyslet jinak a určitě to půjde vyřešit. Nebo nám řekni, co chceš udělat a zkusíme to společně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
samae1
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 8. 2009   #3
-
0
-

nelze, zkusil bych použít Arraylist a seznam, v seznamu budu mít jméno proměnné a číslo na jaké pozici se vyskytuje v Arraylistu, Arraylist pak obsahuje samotný obsah proměnné

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.154.–
rudolf_franek0
Stálý člen
13. 8. 2009   #4
-
0
-

samae1 napsal:
nelze, zkusil bych použít Arraylist a seznam, v seznamu budu mít jméno proměnné a číslo na jaké pozici se vyskytuje v Arraylistu, Arraylist pak obsahuje samotný obsah proměnné

Tak to je asi lepsi pouzit Dictionary<T, U>, nebo Hashtable, pripadne System.Collections.Specialized.NameValueCollection.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Kolemjdoucí
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
14. 8. 2009   #5
-
0
-

Nelze? Jsi si jistý? Nešlo by to třeba nějak udělat pomocí reflexe?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.250.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 8. 2009   #6
-
0
-

Zkus popsat na co to potřebuješ, určitě se najde lepší řešení. Např. v php toto jde a už jsem to viděl použité na takových prasárnách, že buďme rádi, že to v C# nejde :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
14. 8. 2009   #7
-
0
-

To Kolemjdoucí : Určitě by se něco podobného dalo vytvořit (dynamická kompilace, reflexe, apod), ale je to pomalé a věřím, že i zbytečné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Miro17010
Stálý člen
14. 8. 2009   #8
-
0
-

To Andy : ak chces vytvarat veci typu

(nazov)+name = "";

(nazov)+description="";

tak pouzi
struct A

{
public string Name, Description;
}

//a

... System.Collections.Generic.Dictionary< string, A/* A je ta struktura :D */ >;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Miro17010
Stálý člen
14. 8. 2009   #9
-
0
-

To Andy : a este jedna vec, zjednodusene: nazov premennej je len pre teba a pre kompilator aby vedel ktoru premennu pri kompilacii myslis, kludne mozes pouzit aj iny nazov a sa tym nic nezmeni

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Kolemjdoucí
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
16. 8. 2009   #10
-
0
-

To djanosik : Naprosto souhlasím, že by to bylo pomalé a s vysokou pravděpodobností i naprosto zbytečné, můj příspěvek byl spíše odpovědí Chrastymu, který tvrdil, že to v C# není vůbec možné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.250.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý