Priemer iba z určitého počtu záznamov stĺpca? – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Priemer iba z určitého počtu záznamov stĺpca? – MySQL – Fórum – Programujte.comPriemer iba z určitého počtu záznamov stĺpca? – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Lordest0
Super člen
13. 8. 2009   #1
-
0
-

Zatiaľ som nad tým ani neuvažoval pretože mi to nebolo treba, lenže pri veci ktorej robím proste nemôžem dopustiť aby rátalo priemer z celého stĺpca keďže logicky je jasné, čím viac čísel tým o menšiu hodnotu sa mení priemer a to práve že nechcem, tým pádom chcem robiť priemer iba z určitého počtu čísel. Nejak takto vyzerá príkaz teraz:

SELECT AVG(stlpec) FROM tabulka WHERE udaj='nieco'


neviete ako to upraviť, aby to rátalo priemer ( z príkazu je jasné že samozrejme aritmetický ) zo stĺpca "stlpec" iba určitý počet údajov?

thx

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
13. 8. 2009   #2
-
0
-

Rozšiř podmínku tak, aby to vybralo ty záznamy, z kterých to chceš počítat. Nebo použij limit, pokud je to možné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lordest0
Super člen
13. 8. 2009   #3
-
0
-

k limitu: s tým limitom to asi nepôjde, pretože ten zaručí iba to že MySQL vráti určitý počet záznamov. Hocaký LIMIT na konci by nezmenil výber, iba LIMIT 0 a to by urobilo to, že by MySQL nič nevrátila.

k podmienke: problém je ten, že záznamy sú neurčité, resp. sa menia. (možno som ťa zle pochopil)

ale aj tak ďakujem.. možno niečo vymyslím..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
13. 8. 2009   #4
-
0
-

S tím limitem máš pravdu :-).

Pokud nedokážeš ty záznamy z db vybrat, tak z nich těžko spočítáš průměr. Zkus to nějak líp popsat. Musí přece existovat klíč, podle kterého ty záznamy určíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lordest0
Super člen
13. 8. 2009   #5
-
0
-

Samozrejme, poviem to konkrétne, chcem spraviť priemer 5 záznamov (LIMIT) podľa nejakej hodnoty(WHERE), vzostupne podľa stĺpcu s dátumom(ORDER BY, DESC). Pýtal som sa, či je to možné cez jeden príkaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
13. 8. 2009   #6
-
0
-

SELECT AVG(stlpec) FROM (select * from tabulka WHERE udaj='nieco' limit 5) as prumer

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lordest0
Super člen
13. 8. 2009   #7
-
0
-

z_moravec napsal:

SELECT AVG(stlpec) FROM (select * from tabulka WHERE udaj='nieco' limit 5) as prumer



sorry nieco podobne som skusal no vypise error:/.

(btw.: i tvoje som skusal ci by nahodou neslo, ale tiez nejde..)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
13. 8. 2009   #8
-
0
-

Jde, testoval jsem to. Ten dotaz jsem psal z hlavy, tak je tam možná překlep, ale určitě to tímto stylem jde (Mysql5)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lordest0
Super člen
13. 8. 2009   #9
-
0
-

z_moravec napsal:
Jde, testoval jsem to. Ten dotaz jsem psal z hlavy, tak je tam možná překlep, ale určitě to tímto stylem jde (Mysql5)



web kde to robim je na MySQL4.. kedtak ako prejst bez straty dat na MySQL5 alebo nejaky iny sposob?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
13. 8. 2009   #10
-
0
-

No, MySQL4 je dost špatná databáze, tam to nepojede. Přechod na MySQL5 je celkem bez problémů, jen je potřeba si dát pozor na kódování a samozřejmě všechno zálohovat. Návodů na převod dat najdeš na netu dost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lordest0
Super člen
14. 8. 2009   #11
-
0
-

z_moravec napsal:
No, MySQL4 je dost špatná databáze, tam to nepojede. Přechod na MySQL5 je celkem bez problémů, jen je potřeba si dát pozor na kódování a samozřejmě všechno zálohovat. Návodů na převod dat najdeš na netu dost.



viem že je to trocha OT vzhľadom k téme, no nevieš ako zistiť aké má formátovanie MySQL4 s ktorou chcem prejsť na MySQL5 ? Prechod nieje ani sám o sebe ťažký, problém je ten, že mi po prejdení blbne diakritika resp. nastavím zlé formátovanie.

// sorry ale formatovanie DB ma doted moc nezaujimalo, snazim sa utg, ale nejak to nejde:d

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 8. 2009   #12
-
0
-

To Lordest : nezalezi jakou ma znakovou sadu mysql 5.. zalezi na tom, aby si to vyexportoval a nasledne naimportoval ve stejne znakove sade

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lordest0
Super člen
14. 8. 2009   #13
-
0
-

KIIV napsal:
To Lordest : nezalezi jakou ma znakovou sadu mysql 5.. zalezi na tom, aby si to vyexportoval a nasledne naimportoval ve stejne znakove sade



charset MySQL4 ktoru exportujem je latin1 , pri importovani ho vyberiem a stale diakritika nejde. asi budem musiet vybrat iny sposob..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Priemer stĺpca z DB — založil Martin

Vazeny priemer — založil ukulele

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý