Primitivní GUI – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Primitivní GUI – Java – Fórum – Programujte.comPrimitivní GUI – Java – Fórum – Programujte.com

 

Braba
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
13. 8. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,
pokouším se vytvořit jednoduché GUI pouze okno podle mě by měl kód vypadat takto:

 import javax.swing.*;  

import java.awt.*;
public class okno{
public static void main(String[] args){
class Window extends JFrame {
public Window() {
super("Titulek");
setSize(300, 300);
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);
}
}
}
}


nebo



import javax.swing.*;
import java.awt.*;

class Window extends JFrame {
public Window() {
super("Titulek");
setSize(300, 300);
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);
}
}


Přesto že kompilace proběhne bez problémů aplikace po spuštění nic neukáže(ani v jednou z obou případů)
Můžete mi někdo prosím poradit která verze kódu je správná proč se nic nezobrazí a co vlastně znamená
public class okno{

public static void main(String[] args)


děkuji za všechy kladné odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.126.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 8. 2009   #2
-
0
-

správná verze není ani jedna :-) máš 1 třídu(public class okno...), v té máš 2 metody... metoda "public window()" popisuje vlastnosti okna(rozměry atd.) ... dále máš metodu main, která musí být součástí každého java programu... v metodě main jenom vytvoříš objekt, který má vlastnosti metody "public window()"... takto to chápu JÁ, takže to každopádně ber s velkou rezervou... u mě takto bez problémů... přikládám kód:



import javax.swing.JFrame;

class Okno extends JFrame
{
public static void main(String[] args)
{
okno okno1 = new okno();
okno1.setVisible(true);
}

public okno()
{
setTitle("Okno");
setSize(320, 240);
setDefaultCloseOperation(EXIT_ON_CLOSE);
}
}


je to psané "naživo", protože se mně nechce přepínat na linux, kde mám jdk a všechny zdrojáky :-), takže snad bude fungovat, kdyby ne, napiš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.254.–
Yulii
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
13. 8. 2009   #3
-
0
-

Ahoj já mam malinko jinej dotaz, ale myslím že to skoro spadá do tohohle tématu. Nevíte někdo jak obnovit okno v puvodnim nastaveni? (Přesněji: programuju hru v GUI, a potřebuju udělat Nová hra, tudíž aby se to jakoby všechno anulovalo, co sem prováděla v grafice, a ideálně i ve zbytku...prostě jakoby celý vypnout a zapnout ale právě aníž bych to musela vypnout a zapnout:-D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.144.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 8. 2009   #4
-
0
-

Mohla bys tu hru blíže popsat? nebo je to tajné? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.254.–
Murmand
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
Yulii
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 8. 2009   #6
-
0
-

Jedna se o hru Logik. Vlastne naprogramovaná obdoba tohohle http://cs.wikipedia.org/wiki/Logik_(hra) a potrebuju tam udelat moznost nove hry, tak aby se mi obnovilo to okno s tou grafikou (coz je jakoby ta hra, jak je na ty fotce na odkazu) v pocatecni verzi = aby se anulovalo vsechno co tam uz uzivatel zmenil (umistovani barvicek a tak..), proste nova hra no....chtela sem zkusit jakoby odstranit a zas vlozit ten kontejner v kterym mam vsechny ty prvky okna, ale nejak mi to neslo...tak nevim co s tim :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.144.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 8. 2009   #7
-
0
-

já bych se to pokusil zrobit přes pole... dvourozměrné... každý prvek pole by byl jeden "dolík"... v případě, že by nebyl zaplněný, hodnota prvku pole by byla 0, v případě třeba červeného kolíku 1, žlutého 2... atd... pak by sis jenom ze začátku uložila počáteční hodnoty pole, a v případě Nové hry bys jenom tyto hodnoty přiřadila hráčem pozměněnému poli... je to jen můj názor, třeba ti tu poradí někdo zkušenější... hodně štěstí :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.254.–
Yulii
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 8. 2009   #8
-
0
-

Jo takhle to vpodstate mam udelany, jen sem prave chtela zjistit jestli existuje neco jako restart aplikace, neco elegantnejsiho nez to cely vracet do puvodnich pozic "rucne" :-D ale dekuju za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.144.–
Braba
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
17. 8. 2009   #9
-
0
-

To Anonymní uživatel :
Parada diky funguje to uz tomu rozumim, jen nevim kam se podelo

public class NECO


a jakto ze to funguje i bez toho

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.126.–
pavkad0
Duch
28. 10. 2009   #10
-
0
-

Šlo by to i takto

package default_package;

import javax.swing.*;
import java.awt.*;
class Window extends JFrame

public Window() {

super("Nové okno");

setSize(300, 300);

setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);

setVisible(true);

Container cont = getContentPane();


FlowLayout layout = new FlowLayout();

cont.setLayout(layout);


JButton but1 = new JButton("Spustit");

cont.add(but1);

JButton but2 = new JButton("Stop");

cont.add(but2);

setContentPane(cont);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.214.–
Pavel Kadlec Vývoj aplikací a webového řešení Programátor Ajax,Java,XHTML,MYSQL,PHP Technická podpora HW,SW,Windows,Linux Bug tracker řešení
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Primitivní textový editor — založil paul27

GUI — založil eximik

Gui — založil joudikkk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý