Zdravím,
pokud máte čas a chuť, přečtěte si prosím tento článek http://www.spoleksalamoun.com/view.php?cisloclanku=2009081301. Hlavní postavu celého příběhu znám osobně, celou kauzu sleduju od samého začátku a popravdě nechápu, jak k něčemu takovému může dojít (resp. chápu, ale snad víte, jak to myslím).
Máte-li k tomu co říct, s chutí do toho (ať už zde nebo na zmíněném serveru). Pokud Vás příběh zaujal, šiřte uvedený odkaz dál (v mezích slušnosti).
Fórum › Offtopic
Ve jménu práva ... chápete to?
To djanosik : Připadá mi to, že to prostě potřebovali na někoho hodit. A tohle vždycky odnese člověk, který za to nemůže. Takových případů jsou desítky. Justice potřebuje viníky, a je jedno jestli jsou opravdu vinní, nebo ne, prostě se to hodí na člověka, který nemá kontakty na vyšších místech (prostě na obyčejného slušného člověka). Jednou jsem o tomhle viděl i nějaký dokumentární film z USA, šlo o podobné případy. Lidi si totiž nejsou schopni přiznat, že za to můžou sami, proto se musí hledat viník, na kterého si každý ukáže a řekne "ten za to může".
To don_Dominique : Bohužel to tak vypadá. Navíc mám pocit, že se v tom točej velký peníze -> pokud rodina poškozené nevyhraje, nemůže požadovat odškodné (v současné době by to mohlo být asi 7 mega). Připočítej k tomu ještě soudní výlohy a zkus si představit, co s tím ten člověk bude dělat.
To djanosik : No jo hlavně z toho něco vytřískat, to je fakt hnusná vlastnost.
Jinak v jednom příěhu http://brita.mysteria.cz/v%20potu%20tvare.htm jsem našel toto:
„Mami, proč za každou cenu chceš vždycky najít nějakého viníka, na kterého bys vše mohla svést?“
„Protože je to pravda. Vždycky nějaký viník existuje a měl by být po právu potrestán.“
„V tom se mami právě hluboce mýlíš. Ne vždy musí nějaký viník existovat. Naopak je velice málo situací, kdy opravdu existuje jeden viník. Daleko častěji dokonce na vině není nikdo.“
„Jak to myslíš?“
„Na každé události se přímo i nepřímo podílí více lidí a ještě více nekontrolovatelných náhod. Pokud chceš Jiřího prohlásit za viníka, musíš jedním dechem říci, že má přímo nadpřirozenou moc zcela ovládat nejen sebe, ale i celý svět. Takové božské vlastnosti mu snad nepřisuzuješ? “
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jménu sloupce číslo, problem — založil David Roško
Chapete to? :D — založil Al
Autorská práva — založil Josef Hornych
Práva admina — založil Decide
Odobrane prava — založil JannyM