Ahoj,
na systemu Windows Vista mam nainstalovane Easy PHP verze 3.1. Bohuzel nefunguje korektne - server apache neni mozne spustit (s touto chybou: Apache cannot be runned: another Web server uses the Web port or port is blocked by Firewall).
Prohledal jsem internet a zjistil, ze (presne podle zneni chyby) by problem mel byt bud v nastaveni Firewallu nebo v tom, ze na danem portu nasloucha jiny proces.
Firewall jsem vypl a zadny dalsi naslouchajici proces nenasel (port jsem zkousel i ruzne menit v konfiguracnim souboru).
EasyPHP presto vzdoruje!
Diky za pomoc, Taine
Fórum › PHP
EasyPHP
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–Skype... věčný problém. nejdřív zapni server, pak skype.
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–Tohle tema je hodne stary ale mam s EasyPHP problem. Nemuzu vymazat nastaveni a data z mysql. Potrebuju odstranit chybu error 500. Ale kdyz to odinstaluju a nainstaluju tak se 1. data z mysql nevymazala a 2. chyba porad je.
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.76.–
#7 Tomik
Data z mysql vymaž přes phpMyAdmin, ten by měl být součástí. Příp. po odinstalování smaž složku, ve které jsou uloženy data z mysql, asi to bude něco ve stylu c:/program files/easyphp.
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–Thomas Alva Edison
to samožřejmé není protože to šlo, do prazdné složky se můžu dostat bez problému a do neexistující to napíše error 404, a předtim to šlo taky normálně. Možná je to následek programu htpasswd.exe ve složce apache\bin
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.76.–Škoda, že nedokážeš srozumitelně popsat problém, už to možná mohlo být vyřešené. Pokud chceš mít možnost procházet složky přes apache, tak nastav
Options +Indexes
Buď pro celý server v httpd.conf nebo pro jednotlivé složky pomocí .htaccess
Nahlásit jako SPAM
Takže srozumitelně popsat problém. Nainstaloval jsem EasyPHP a pak jsem vytvoril slozku admin ve slozce www. Potom jsem tam vytvořil soubor index.php a .htaccess. Pak jsem zkousel zaheslovat slozku pomoci .htaccess. To se nepovedlo protoze jsem mel nespravne heslo. Tak jsem pouzil program htpasswd.exe, ktery je ve slozce apache/bin. To se mi taky nepovedlo tak jsem soubor .htaccess smazal a od ty doby kdyz chci nacist index.php ve slozce admin to pise error 500. Doufam ze je to dostatecne srozumitelne.
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.76.–A jak jsem rikal nepomohla ani reinstalace. Hledam data ktere se ukladaji mimo slozku EasyPHP v program files protoze po odinstalovani a vymazani slozky EasyPHP a znovu nainstalovani zustanou vsechny databaze a data v mysql.
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.76.–
#17 Tomik
Pěkné, proč jsi toto nenapsal hned do prvního příspěvku?
Důvodů proč to zlobí může být víc:
1) .htaccess v nadřazeném adresáři, tady je dobré zkontrolovat všechny adresáře až na úroveň DocumentRoot
2) Nastavení DirectoryIndex, zkontroluj že je tam i index.php
3) V té složce soubor .htaccess stále je, jen je skrytý. Doporučuju použít nějaký prohlížeč souborů, který zobrazuje i skryté soubory (např. TC)
Nahlásit jako SPAM
Tak 1. .htaccess neni v nadrazenem adresari
2. .htaccess nemuze byt skryty protoze jsem smazal celou slozkua vytvoril ji znovu
3. Nastaveni directory index je v poho slozka www neboli 127.0.0.1 funguje dobre a tam je index.php
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.76.–Resp. ještě ti můžu poradit nainstalovat apache+php+mysql a nepoužívat tady tyto udělátka. Tak nad tím budeš mít kontrolu a nezabere ti to ani půlhodiny. Na netu je hromada velmi podrobných návodů.
Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa

Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze
TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Newbie