[C#]Hodnocení programu a jak na něj lépe? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[C#]Hodnocení programu a jak na něj lépe? – .NET – Fórum – Programujte.com[C#]Hodnocení programu a jak na něj lépe? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
19. 8. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
Vyrobil jsem v konzolovou aplikaci "Kalkulaka". Vim, ze to není nejaky obrovsky terno, ale ucim se. Moje otazka zde je zda jsem v nem udelal nejake chyby, dal by se napsat lepe a pokud ano tak jak? Prijmam kritiku vseho druhu a moc predem dekuji vsem.



using System;


namespace KonzolovaAplikace
{
class Kalkulacka
{
public static void Main()

{
string mojeVolba;

Kalkulacka om = new Kalkulacka();

do
{
mojeVolba = om.ziskejVolbu();
switch(mojeVolba)


{
case"A":
case"a":

// Sčítání

Console.Write("Zadej prvni cislo: ");
int hod1 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write("Zadej druhe cislo: ");
int hod2 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.WriteLine();

Console.WriteLine("{0} + {1} = {2}", hod1, hod2, hod1 + hod2);
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Pokračujte stiskem klávesy...");
Console.ReadKey();
Console.Clear();


break;
case"B":
case"b":

// Odčítání

Console.Write("Zadej prvni cislo: ");
int hod3 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write("Zadej druhe cislo: ");
int hod4 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.WriteLine();

Console.WriteLine("{0} - {1} = {2}", hod3, hod4, hod3 - hod4);
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Pokračujte stiskem klávesy...");
Console.ReadKey();
Console.Clear();

break;
case"C":
case"c":

// Násobení

Console.Write("Zadej prvni cislo: ");
int hod5 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write("Zadej druhe cislo: ");
int hod6 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.WriteLine();

Console.WriteLine("{0} * {1} = {2}", hod5, hod6, hod5 * hod6);
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Pokračujte stiskem klávesy...");
Console.ReadKey();
Console.Clear();


break;
case"D":
case"d":

// Dělení

Console.Write("Zadej prvni cislo: ");
int hod7 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write("Zadej druhe cislo: ");
int hod8 = int.Parse(Console.ReadLine());

Console.WriteLine();

Console.WriteLine("{0} / {1} = {2}", hod7, hod8, hod7 + hod8);
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Pokračujte stiskem klávesy...");
Console.ReadKey();
Console.Clear();


break;
case"Q":
case"q":
Console.WriteLine("Vybral/a jste si ukončení programu! ");
break;
default:
Console.WriteLine("{0} je neplatná volba!", mojeVolba);
break;
}

Console.WriteLine();
Console.Write("Stiskněte libovolnou klávesu... ");

Console.ReadLine();
Console.WriteLine();

} while(mojeVolba !="Q" && mojeVolba !="q");
}

string ziskejVolbu()
{
string mojeVolba;

// Výpis hlavního menu

Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Red;
Console.WriteLine("Konzolová kalkulačka");
Console.ResetColor();

Console.WriteLine();

Console.WriteLine("A - Sčítání");
Console.WriteLine("B - Odčítání");
Console.WriteLine("C - Násobení");
Console.WriteLine("D - Dělení");
Console.WriteLine("Q - Konec\n");

Console.Write("Možné volby jsou: A,B,C,D nebo Q");
Console.WriteLine();
Console.Write("Vaše volba: ");

mojeVolba = Console.ReadLine();
Console.WriteLine();


return mojeVolba;

}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.140.–
Reklama
Reklama
forstec0
Návštěvník
19. 8. 2009   #2
-
0
-

a) 1 metoda=max. 50 řádků kódu (ne vždy se zadaří, ale tady by to jít mělo) ->kód v "case" bloku vložit do samostatných metod (lepší přehlednost).

b) Vysvětlující pojmenování proměnných->Kalkulacka om=new Kalkulacka()->"om" ??? raději "kalk" nebo "kalkulacka"
c) Asi bych udělal dvě třídy - jedna, ve které je metoda main, druhá, která zastupuje samotnou kalkulačku
d) "q", "A", "D" -> na první pohled není zřejmé o co jde, takže vytvořit konstanty s nějakým rozumným jménem a do nich dosadit hodnoty.
e)...
f)...

Jestli začínáš, je to vcelku jedno, hlavně, že to funguje. Ale je dobré si o tom různě na internetu něco hledat, jak správně psát kód, navrhovat, OOP atd. To příjde časem, kdybych se tohle všechno učil hned na začátku, tak by mě programování pravděpodobně otrávilo. Hlavně programuj, to je nejlepší škola.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.2.–
forstec
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Exe jak na něj — založil j1rka

Modus v C++ - Jak na něj ? — založil Anonym:-)

Free pascal - jak na něj — založil Marilyn666

Adresář klientů - jak na něj? — založil mhubacek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý