Aplikace pro Windows Mobile - kompilace, nastavení ve VS – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aplikace pro Windows Mobile - kompilace, nastavení ve VS – C / C++ – Fórum – Programujte.comAplikace pro Windows Mobile - kompilace, nastavení ve VS – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Sergei0
Newbie
19. 8. 2009   #1
-
0
-

Rád bych si udělal aplikaci, která by mi běžela na mojem Windows Mobile 2003 SE, něco jsem našel na googlu, něco jsem četl na fórech, každopádně jsem se pokaždé dozvěděl něco jiného.
1) četl jsem, že pro tvorbu aplikací pro win mobile je zapotřebí VS - Proffesional , že v jiných verzích (expression, atd.) to nelze
2) četl jsem, že podpora aplikací C++ je až od verze Windows Mobile 5.0
3) slyšel jsem, že podpora aplikací C++ je ve všech verzích Win Mobile
4) slyšel jsem, že v podstatě stačí jen zkompilovat program na danou platformu a pak by tam měl jet.

Navzdory tomu, že si dva body odporují, tak jsem to nějak chtěl zkusit a moc daleko jsem se nedostal, jelikož mi překládač nezná ani základní knihovny jako je iostream a hlásí chybu...

Nevíte v čem by mohl bt zádrhel a proč mi tam VS přidal tak hodně hlavičkových souborů?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.41.–
TooM70
Newbie
20. 8. 2009   #2
-
0
-

tolik souboru je kvuli toho, ze to je MFC projekt..v nem by myslim kazdy cpp soubor mel zacinat includem "stdafx.h", a az pak includovat dalsi knihovny...ale nejsem si jisty ze to je timhle...s ostatnimi otazkami ti neporadim, ale pro WM6 se mi normalne podarilo udelat hru had, ale bez MFC, jen pomoci WinAPI (v c++)...jinak doporucuju si zkusit zkompilovat examples, ktere jsou nekde ve slozce s SDK, mely by tam byt ukazky v c++ jak ve WinAPI, tak i v MFC...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Sergei0
Newbie
21. 8. 2009   #3
-
0
-

To TooM7 : HAHA, paráda, díky, teď už mi to jede... Nějak mi to vůbec nedošlo, ale je to naprosto logické, neboť to je přesně způsob, jakým preprocesor pracuje a tím, že si nenačetl jako první v pořadí "stdafx.h" nedokázal si následně poradit se základními knihovnami... Zajímavé, že tak důležitou věc jsem se nikde nedočetl...

Nahlásit jako SPAM
Sergei0
Newbie
21. 8. 2009   #4
-
0
-

Tak to jsem se asi trochu unáhlil... Jede to ve smyslu, že to už nepíše předchozí chybu, ovšem v tom emulátoru co se mi tam automaticky rozjede se nic neděje, přitom to mám konzolovou aplikaci. Myslel jsem, že vývoj aplikace bude probíhat v prostředí VS jak jsem na to zvyklý a ne že mi tam rozjede emulátor, který sice vypadá pěkně jak můj telefon, ale nevím co si s tím počít. Aji jsem zkoušel aplikaci rozjet přímo v telefonu a výsledek je stejný jako prostřednictvím emulátoru.

Taky je zvláštní, že ta aplikace má 1,4 MB ! Nějak se mi to celé nepozdává, zkusím se porozhlédnout po těch example souborech, ale nevím kde myslíš, že jsou, protože v :
..\Microsoft Visual 2005\SmartDevices\SDK\PocketPC2003 neobsahuje .cpp soubory, jen hlavičkové soubory.

Nahlásit jako SPAM
TooM70
Newbie
21. 8. 2009   #5
-
0
-

no ono na WM myslim delat konzolove aplikace ani nejde, pac tam konzole neni (jedine kdyby se nejaka nainstalovala nebo tak, ale s tim nemam zkusenosti). Podle obrazku mas normalne okenni MFC aplikaci, ktera ma jen prazdne hlavni okno a menu, coz za tebe vytvoril ten wizard. Nevim jestli mas zkusenosti s vyvojem na desktop windows (WinAPI ci MFC), jestli ano, tak na WM je vyvoj dost podobny, jestli ne, doporucoval bych zacit nejprve tam. Jinak ta velikost je myslim kvuli toho, ze MFC pouziva celkem dost knihoven a vsechny jsou hozeny do toho exe, abys je tam nemusel nahravat zvlast spolecne s tim exacem..zkus misto MFC projektu vytvorit Win32 projekt, melo by tam byt mene zdrojovych souboru i mensi velikost.

Jinak ja mam WM6 SDK a examples mam v Program Files\Windows Mobile 6 SDK\Samples\PocketPC\CPP, tak snad to budes mit podobne..

Nahlásit jako SPAM
Sergei0
Newbie
23. 8. 2009   #6
-
0
-

Aha, ale tak zkoušel jsem teda Window Application (namísto console) a stejně mi to nic nedělá, jen prázdné okno (akorát narozdíl od předchozího je dole OK a HELP) ..nevypisuje mi to žáden zkušební text. Taky navíc jsem pořád dával Win32 aplikaci MFC aplikaci jsem tam nikdy neměl a teď jsem to i takto zkoušel a opět nic. Ta cesta, co popisuješ Program Files\Windows Mobile 6 SDK...) se mi nepozdává ... Máš na mysli adresář, kde je nainstalovaný MS Visual 2005? Nebo kde to bereš? :D

Nahlásit jako SPAM
Sergei0
Newbie
27. 8. 2009   #7
-
0
-

Zkusím popsat celkový postup i s instalací MS VS 2005 a nastavením, jestli teda někde není třeba něco konkrétního zaškrtnout, bo jinak nevím, proč by to nemělo jít:

1) Instalace plné verze Visual Studio 2005 Professional Edition
2) vytvoření nového projektu -

3) ve Wizardu nastavení Oknové aplikace pro Pocket PC 2003 -
4) nedávám prázdný projekt, dávám předkompilovanou hlavičku -
5) todle mě to vytvoří -
6) přidám si tam knihovnu IOSTREAM a prostor jmen (using namespace std;), abych si mohl ozkoušet svůj testovací příklad -
7) a zde je můj testovací příklad -
8) který mi vyjede tady tohle .. a žádný výpis na obrazovce "test" tu není...nechápu, co bych mohl dělat blbě. -

Tak nevíte někdo? nezkoušeli jste aplikace na Win Mobile?

Nahlásit jako SPAM
TooM70
Newbie
27. 8. 2009   #8
-
0
-

Jak uz jsem psal, nauc se WinAPI..na PPC konzolove aplikace nejsou (aspon co vim), tzn. nemuzes pouzivat pro vypis cout atd, ale kreslici api fce jako je TextOut() atd..zkus se podivat na serial http://www.builder.cz/serial91.html, je to tam dobre vysvetlene..

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý