Mám začátečnický problém, programuji ve Visual Studiu 2008.
Nevím jak pomocí tlačítka zobrazit další formulář, který jsem už udělal. Základní formulář mám Form1 a druhý Form2. A pak ještě jak jak jde nastavit aby se ten formulář zobrazil ve středu toho základního.
Děkuji.
Fórum › .NET
Pomocí tlačítka otevřít druhý formulář, C#
Vytvoříš si instanci druhého formuláři a ni pak zavoláš Show:
Form2 form2 = new Form2();
form2.Show();
A ke druhé otázce - můžeš nastavit vlastnost Position druhého formuláře ještě předtím, než ho vykreslíš. Kde leží střed prvního formuláře můžeš vypočítat pomocí vlastností Position, Height, Width. Stačí se jen chvilku zamyslet jak na to a určitě na to přijdeš.
Můžeš je předat jako parametr konstruktoru druhého formuláře.
int cislo = 50;
Form2 form2 = new Form2(cislo);
form2.Show();
Nejdřív samozřejmě musíš ten konstruktor ve třídě Form2 vytvořit, něco o konstruktorech najdeš v mém článku http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2008031500-konstruktory-v-c#
Otevřeš si soubor s třídou Form2 a do ní přidáš tenhle kód:
public Form2(int cislo)
{
// teď už můžeš pracovat s proměnnou "cislo", jako kdyby byla její hodnota nastavená přímo v téhle metodě
}
Pak bude fungovat to, co jsem napsal výše (pro svoje stringy si to určitě upravit už dokážeš). Doporučuju se mrknout na ten článek, pochopíš, co to konstruktor je a k čemu je to dobré.
dekuji, kazdopadne ted kdyz to pouziju z tohodle prikladu a chci pak to cislo treba vypsat v labelu, tak mi to hodi
System.NullReferenceException was unhandled
Message="Object reference not set to an instance of an object."
nevim proc sakra :/, nevite cim by to mohlo byt?
Ukaž kód, kterým to do toho labelu vypisuješ.
Pepik napsal:
dekuji, kazdopadne ted kdyz to pouziju z tohodle prikladu a chci pak to cislo treba vypsat v labelu, tak mi to hodi
System.NullReferenceException was unhandled
Message="Object reference not set to an instance of an object."
nevim proc sakra :/, nevite cim by to mohlo byt?
Použivaš niečo čo ukazuje na NULL. Je to z toho jasné. Doporučujem sa trošku zorientovať v OOP kým začneš tvoriť "okná" ;)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Access 2007 - problém s makrem Otevrit formular — založil regis24
Formular reagujici bez stisknuti tlacitka — založil Iveta
Druhy pokus web — založil mort
Přenos z jednoho klientu na druhy — založil fnenks
Zmena divu z jedného na druhý — založil Onsi