Pomocí tlačítka otevřít druhý formulář, C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomocí tlačítka otevřít druhý formulář, C# – .NET – Fórum – Programujte.comPomocí tlačítka otevřít druhý formulář, C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
20. 8. 2009   #1
-
0
-

Mám začátečnický problém, programuji ve Visual Studiu 2008.
Nevím jak pomocí tlačítka zobrazit další formulář, který jsem už udělal. Základní formulář mám Form1 a druhý Form2. A pak ještě jak jak jde nastavit aby se ten formulář zobrazil ve středu toho základního.
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.11.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 8. 2009   #2
-
0
-

Vytvoříš si instanci druhého formuláři a ni pak zavoláš Show:

Form2 form2 = new Form2();

form2.Show();


A ke druhé otázce - můžeš nastavit vlastnost Position druhého formuláře ještě předtím, než ho vykreslíš. Kde leží střed prvního formuláře můžeš vypočítat pomocí vlastností Position, Height, Width. Stačí se jen chvilku zamyslet jak na to a určitě na to přijdeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
20. 8. 2009   #3
-
0
-

a ještě otázečka...
jak se mám dostat k proměnné z 1. formuláře do 2. formuláře?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.11.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 8. 2009   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
RePRO0
Super člen
20. 8. 2009   #5
-
0
-

To Petr : Přes konstruktor. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.53.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Pepik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
20. 8. 2009   #6
-
0
-

no ja sem z toho normalne jelen. mam form1 kde mam nejakejch 5 stringu, ktery potrebuju mit pristupny ve formu2. nejak se mi to vubec nedari napsat, mohl by jste nekdo naznacit, jak to ma vypadat? dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.52.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 8. 2009   #7
-
0
-

Otevřeš si soubor s třídou Form2 a do ní přidáš tenhle kód:

public Form2(int cislo)

{
// teď už můžeš pracovat s proměnnou "cislo", jako kdyby byla její hodnota nastavená přímo v téhle metodě
}

Pak bude fungovat to, co jsem napsal výše (pro svoje stringy si to určitě upravit už dokážeš). Doporučuju se mrknout na ten článek, pochopíš, co to konstruktor je a k čemu je to dobré.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Pepik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
20. 8. 2009   #8
-
0
-

dekuji, kazdopadne ted kdyz to pouziju z tohodle prikladu a chci pak to cislo treba vypsat v labelu, tak mi to hodi

System.NullReferenceException was unhandled
Message="Object reference not set to an instance of an object."

nevim proc sakra :/, nevite cim by to mohlo byt?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.52.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 8. 2009   #9
-
0
-

Ukaž kód, kterým to do toho labelu vypisuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
mephi0
Expert
21. 8. 2009   #10
-
0
-

Pepik napsal:
dekuji, kazdopadne ted kdyz to pouziju z tohodle prikladu a chci pak to cislo treba vypsat v labelu, tak mi to hodi

System.NullReferenceException was unhandled
Message="Object reference not set to an instance of an object."

nevim proc sakra :/, nevite cim by to mohlo byt?



Použivaš niečo čo ukazuje na NULL. Je to z toho jasné. Doporučujem sa trošku zorientovať v OOP kým začneš tvoriť "okná" ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Pepik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 8. 2009   #11
-
0
-

Diky vam za radu, byl jsem vcera nejakej ospalej, tak jsem prehlidl nejvetsi preklep :)... uz vsechno slape jak ma. thx

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý