Jak ukládat do souboru a pak číst? , C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak ukládat do souboru a pak číst? , C# – .NET – Fórum – Programujte.comJak ukládat do souboru a pak číst? , C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
20. 8. 2009   #1
-
0
-

Jak mám co nejjednodušeji uložit proměnné typu string do souboru? A posléze taky číst? Nechci řešit přidávání dat do souboru. Takže uložím do souboru proměnné, až zas budu chctít uložit proměnné do souboru tak ho přepíšu.
Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.11.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 8. 2009   #2
-
0
-

Asi nejpohodlnější způsob je použít app.config a namespace System.Configuration, o tom najdeš víc tady http://www.vbnet.cz/blog-clanek--249-net_tip_26_cteni_z_app_config.aspx. Tohle je můj nejoblíbenější způsob pro ukládání nastavení aplikace.

Taky můžeš použít třeba StreamWriter a StreamReader a data si ukládat/načítat po svém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
samae1
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
20. 8. 2009   #3
-
0
-

XML

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.191.–
mephi0
Expert
21. 8. 2009   #4
-
0
-

Writing to a Text File

using System;

using System.IO;

namespace csharp_station.howto
{
class TextFileWriter
{
static void Main(string[] args)
{
// create a writer and open the file
TextWriter tw = new StreamWriter("date.txt");

// write a line of text to the file
tw.WriteLine(DateTime.Now);

// close the stream
tw.Close();
}
}
}


Reading From a Text File

using System;

using System.IO;

namespace csharp_station.howto
{
class TextFileReader
{
static void Main(string[] args)
{
// create reader & open file
Textreader tr = new StreamReader("date.txt");

// read a line of text
Console.WriteLine(tr.ReadLine());

// close the stream
tr.Close();
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý