Vyber poslednych z 2 tabuliek – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyber poslednych z 2 tabuliek – MySQL – Fórum – Programujte.comVyber poslednych z 2 tabuliek – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Anonymous
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
21. 8. 2009   #1
-
0
-

Ahojte,
potrebujem vybrat z MySQL databazy posledne zaznamy z 2 tabuliek, pricom maju niektore polia rovnako pomenovane.
Cize nieco:

SELECT * FROM tbl1,tbl2 ORDER BY id DESC;


Pricom chcem aby boli zaznamy zoradene za sebou podla id, ci to je z tbl1 alebo tbl2. Teda sa mozu (niekedy aj musia) miesat.
Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.127.–
Anonymous
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
22. 8. 2009   #2
-
0
-

Nikto? Pls pomozte...
Mozno sa pokusim upresnit:

tbl 1:

|id| meno |heslo|
|1| jano |0000|

tbl2
|id| email |heslo
|1| bl@bla.sk |1111


Teraz potrebujem vytiahnut z oboch vsetko a zoradit podla id bez ohladu,ci je z tbl1 alebo tbl2 a pristupovat k castiam:
Nieco ako SELECT * FROM tbl1,tbl2 ORDER BY id;
To vsak vedie k chybe: ERROR 1052 (23000): Column 'id' in order clause is ambiguous.

Takze sa neviem k tomu dopracovat. Dakujem za kazdu radu....Som zufaly :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.127.–
dannyk0
Věrný člen
22. 8. 2009   #3
-
0
-

pro prvni problem zkus tohle:



SELECT * FROM tbl1 ORDER BY id DESC LIMIT 0,1 UNION SELECT * FROM tbl2 ORDER BY id DESC LIMIT 0,1

Pro druhy zkus toto:


SELECT * FROM (SELECT * FROM tbl1 UNION SELECT * FROM tbl2) AS finaltbl ORDER BY id

Tyhle by mely fungovat 100%. Mozna by mel fungovat jeste tento zapis:


SELECT * FROM (SELECT * FROM tbl1) AS tbl_1, (SELECT * FROM tbl2) AS tbl_2 ORDER BY id

Ale tim poslednim radkem si nejsem zcela jisty, ale zkusit to muzes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymous
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
23. 8. 2009   #4
-
0
-

SELECT * FROM tbl1 ORDER BY id DESC LIMIT 0,1 UNION SELECT * FROM tbl2 ORDER BY id DESC LIMIT 0,1

ERROR 1221 (HY000): Incorrect usage of UNION and ORDER BY


SELECT * FROM (SELECT * FROM tbl1 UNION SELECT  * FROM tbl2) AS finaltbl ORDER BY id

ERROR 1222 (21000): The used SELECT statements have a different number of columns


SELECT * FROM (SELECT * FROM tbl1) AS tbl_1, (SELECT * FROM tbl2) AS tbl_2 ORDER BY id

ERROR 1052 (23000): Column 'id' in order clause is ambiguous


Hore su uvedene errory. Problem bude asi v tom, ze UNION si vyzaduje, aby boli stlpce rovnake - rovnakeho typu a rovnaky pocet. Ja mam rozny pocet stlpcov, s roznym obsahom aj typom. Jedine, co mam rovnake su asi 2 stlpce, z toho je jeden pomenovany `id`. Ja chcem zoradit prave podla toho id.
Dik moc. Som sa aspon kusok pohol. Vedel by si mi pls este pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.127.–
dannyk0
Věrný člen
23. 8. 2009   #5
-
0
-

Na to omezeni jsem zapomnel.
Tedka me tak napada, ze by mohlo fungovat toto:



SELECT * FROM tbl1, tbl2 ORDER BY tbl1.id, tbl2.id

Podobne by to melo jit pro ten prvni problem, ale na konec dodat ten limit.
Celkove se tyto veci delaji osidne a je lepsi to udelat kodove a ne pres db.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Vyber udajov z 2 tabuliek — založil zelenac1

Export tabuliek z Excelu — založil armani

Mazanie dat z 2 tabuliek — založil JannyM

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý