Nahodne cislo – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nahodne cislo – C / C++ – Fórum – Programujte.comNahodne cislo – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Marek ?a?ko0
Stálý člen
27. 9. 2006   #1
-
0
-

ako nastavim aby v "x" mohlo byt nahodne cislo v intervale od 1-6

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
27. 9. 2006   #2
-
0
-



//uz si nevzpominam jak to nahodny cislo generovat
//ale vim jak z toho cisla dostat cislo v intervalu 1-6
//srand(time());
//int x = rand();
x = (x % 6) + 1;
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
1. 10. 2006   #3
-
0
-

To je jednoduché:



//na začátek musíš dát tohle
srand(time(NULL));
//a pak už jenom inicializuješ...
int x = rand()%6 + 1;

rand() to tam prostě musí být
%6 to je že to budou čísla od 0 do 5, tzn. 0,1,2,3,4,5
+1 to je aby se k výsledky přičetlo 1 a pak budeš mít čísla od 1 do 6

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
char zz = 167; cout << "Jak jde " << zz << "ivot?\n";
Raddo150
Stálý člen
16. 10. 2006   #4
-
0
-

  int j=1;

int k=6;
srand((unsigned)time(NULL));
j = rand() % k;

Skus to.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek ?a?ko0
Stálý člen
19. 10. 2006   #5
-
0
-

dik za pomoc :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
20. 11. 2006   #6
-
0
-

To echo112:chybka ...

j += rand() % k;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Miroslav Kajan0
Věrný člen
20. 11. 2006   #7
-
0
-

#include <iostream>

#include <ctime>
using namespace std;

int main()
{
int j=1;
int k=6;
srand((unsigned)time(NULL));
j += rand() % k;
cin.get();
return 0;

}


implicit declaration of function 'int srand(...)'
implicit declaration of function 'int rand(...)'

?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Miroslav Kajan0
Věrný člen
21. 11. 2006   #8
-
0
-

Proč mi to nejde? Viz příklad nahoře.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Jura_0
Stálý člen
21. 11. 2006   #9
-
0
-

To midin: Chybi ti tam hlavickovy soubor, nejspise cstdlib, nebo cmath(jsem liny to ted hledat)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
21. 11. 2006   #10
-
0
-

To midin:
#include <cstdlib>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Raddo150
Stálý člen
22. 11. 2006   #11
-
0
-

To PaLaDiN:Mas pravdu,je tam chybka......i ten najlepsi sa moze pomylit :-) (i ked nechapem preco to vravim zrovna ja)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
24. 11. 2006   #12
-
0
-

Dokaže počitač vymyslieť náhodné číslo? pokiaĺ viem tak je to len matematika,
závislá od času a boh vie čoho ešte. Tím sa odhaĺuje dalšia otázka:
Dokáže človek napísať náhodné číslo ?
:ms_0863:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
eMan0
Stálý člen
24. 11. 2006   #13
-
0
-

na obě otázky odpověď ANO.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
24. 11. 2006   #14
-
0
-

To eMan: ano ... pri roznych vysokych teplotach procesora (ked uz zacne robit chyby) tak tam preskakuju ciselka nahodne
To mephi: pocitac generuje nahodne cisla vzdy podla jedneho algoritmu ku ktoremu sa da nastavit NEJAKE cislo ako zaciatok aby vygeneroval novu sadu cisel (aby sa stale neopakovala ta ista), s casom to ma spolocne len tolko, ze sa udava cas od 1.1.1970(myslim) v sekundach (to je to srand(time(NULL));)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Náhodné číslo — založil Jakub Vojáček

Náhodné číslo — založil Xiaxo

Náhodné číslo — založil Xeror

Nahodne cislo — založil Zelenáč

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý