Chyba v SQL dotazu: Incorrect string value: '\xE1nky' for column 'podpis' at row 1 – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba v SQL dotazu: Incorrect string value: '\xE1nky' for column 'podpis' at row 1 – MySQL – Fórum – Programujte.comChyba v SQL dotazu: Incorrect string value: '\xE1nky' for column 'podpis' at row 1 – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Zuben0
Stálý člen
25. 8. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den mám problém pořád mi to píše toto : Chyba v SQL dotazu: Incorrect string value: '\xE1nky' for column 'podpis' at row 1

php vypadá takto :

edit_podpis.php

<?php


session_start(); // startujeme session. Všimněte si, že tento kód je úplně nahoře před jakýmkolik výstupem.

?>
<?php
include "db.php";
if(isset($_SESSION['prihlasen']) and $_SESSION['prihlasen']==1){
?>
<form action="edit_podpis_zpracuj.php" method="post">
<input type="hidden" name="sent" value=""/>
Tvoje ID :<select name="id"> <option><? echo "".$_SESSION['UserId'] . ""; ?></option></select>
Web : <input type="text" name="edit_podpis" value='<? echo "".$_SESSION['Userpodpis'] . ""; ?>' />



<input type="submit" name="send" value="Uprav"/>
</form>
<p></p>
<p>Pro načtení změn se prosim odhlašte a zas přihlašte, Děkuji</p>
<?
}else{
}
?>


edit_podpis_zpracuj.php

<?php

ob_start(); // cachujeme vystup

if(isset($_POST['sent'])){ // pokud byl odeslan formular pokracuj timto

$edit_podpis=trim($_POST['edit_podpis']);
$_SESSION['UserId']=trim($_POST['id']);
require "db.php";
$Uprava=mysql_query("
UPDATE uzivatele SET podpis='".$edit_podpis."' WHERE id=".(int)$_SESSION['UserId']."

") or die ("Chyba v SQL dotazu: " . mysql_error());
if($Uprava){
echo "Záznam byl upraven";
echo "",$_SESSION['UserId'],"";
}
}

?>
<?php
echo " <a href='index.php'>index</a>";

ob_end_flush();

?>


Předem děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.213.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 8. 2009   #2
-
0
-

no krom toho ze tam mas bezpecnostni diru...
\xE1 = á ... pravdepodobne se tam snazis nacpat znak v nespravny znakovy sade..
doporucuju hodit jak pro pripojeni do databaze UTF-8 a pro stranky to same..
pokud mas potrebu pouzivat jine kodovani tak zmenit kodovani pripojeni do databaze

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 8. 2009   #3
-
0
-

Tipoval bych to na různé kódování dat z formuláře a databáze. Pak při převodu může docházet k těmto chybám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zuben0
Stálý člen
25. 8. 2009   #4
-
0
-

moc moc mockrát děkuji , už to fakčí jak má , hrozně moc děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý