Uložení objektu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uložení objektu – C / C++ – Fórum – Programujte.comUložení objektu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ghoull0
Duch
27. 8. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den

Mám problém s uložením objektu do souboru (C++/CLI). Už jsem cetl spoustu 'článků', ale pořád se nemůžu ponout z místa.

public  class  Databaze {	public:

Databaze(void);

protected:
~Databaze()
{
}

public:

struct kolo
{
string nazev;
int ucinnost;
};

vector<kolo> typyKol;

vector<string> necoDalsiho;


bool load(string filename);
void save(string filename);}


metoda pro uložení
void Databaze::save(string filename)

{
// otervu a nactu
ofstream ofs(filename.c_str(), ios::binary);

ofs.write((char *)(this), sizeof(Databaze));

ofs.close();

}



a metoda pro načtení
bool Databaze::load(string filename)

{
bool ok = true;
Databaze* db = new Databaze();

ifstream ifs(filename.c_str(), ios::binary);
ifs.read((char *)(db), sizeof(Databaze));

if(!ifs.good()){
// osetreni chyby.....
ok = false;
}
ifs.close();

// pouze pokud je to OK
if(ok){
this->typyKol = db->typyKol;
this->necoDalsiho= db->necoDalsiho;
}

// vratim jestli jsem uspel
return ok;
}


pro načtení to používám nějak takhle
....

Databaze *databaze;
databaze = new Databaze();
databaze->load("jmeno.db");
....


Už nevím v čem je problém. Ukládaná velikost? nebo ten řetězec?
Napadá Vás něco co dělám vyloženě špatně?
Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.84.–
Reklama
Reklama
tmi0
Věrný člen
27. 8. 2009   #2
-
0
-

a co presne se ti nedari, zkousel jsi to nejak debuggovat? zkousel jsi objekt ukladat jen po jednotlivych slozkach a pak po jednotlivych slozkach nacist? dival jsi se, jak vypada objekt po nacteni uvnitr (mysleno vnitrni reprezentace) popr. v jakem stavu se uklada?

na prvni pohled jsem si zadne chyby nevsiml (tedy pokud se program nedostane do casi kde stoji jen "//osetreni chyby..."), ale vetsinou nepracuji s iostream takze nevim jestli se nevyznacuji nejakou cool ficurou ktera za vsechno muzne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
ghoull0
Duch
28. 8. 2009   #3
-
0
-

To tmi : debug jsem samozrejme delal mockrat. Vypada to bohuzel dobre (pri ulozeni je tam vsechno co ma byt, pri nacitani -PO RESTARTU APLIKACE- uz ne).
Trochu mam pocit, ze je problem s ulozenim toho vektoru. Pri nacteni ve vektoru pocet prvku zustane, ale jsou v nich nesmyslene hodnoty. Jako kdybych ulozil jen nejakou referenci. Daji se vektory ukladat tak jak to delam ja?

Navic se zda, ze vysledny soubor je nejaky hodne maly (bez zavislosti na to kolik toho do nej ulozim). Neukladam jen referenci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.84.–
KIIV+42
God of flame
28. 8. 2009   #4
-
0
-

To ghoull : tak snad dokazes otevrit soubor hexeditorem a podivat se co tam je...
dost pochybuju ze todle ulozi cokoliv jineho nez pointer "ofs.write((char *)(this), sizeof(Databaze));"

udelej si funkci toString ve ktere si ty data prevedes do nejakeho vhodneho formatu...
a pak fromString, ktera to z nej musi umet zase prevest a vlozit do objektu..
pripadne najit nejakou jinou formu serializace

btw ulozis nejspis maximalne jeden kus, pokud to nedelas nekde z venku vickrat

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ghoull0
Duch
28. 8. 2009   #5
-
0
-

Koukam, ze ukladam vekolist sizeof(Databaze), ktera je porad asi stejna.
Dopocitat kolik mam ulozit problem nebude. Ale jak zjistim kolik mam potom ze souboru nacist?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.84.–
KIIV+42
God of flame
28. 8. 2009   #6
-
0
-

To ghoull : treba si to tam ulozit.. nebo proste parser, ktery veme jednu radku jako jeden objekt.. (samo se nesmi ulozit v objektu - treba escapovat jako \n a \\)
moznosti je nepreberne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ghoull0
Duch
28. 8. 2009   #7
-
0
-

To KIIV : Ze jsem neulozil co to jsem chtel me bylo jasne, ale nevedel jsem jak ulozit to co potrebuju. Ted uz snad vim jak na to. Snad to pujde.
Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.84.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 107 hostů

Podobná vlákna

Uložení vlastností — založil Jiří Zdvomka

Uložení dat — založil crAzY^

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý