Dva motory s PWM – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dva motory s PWM – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comDva motory s PWM – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ghulas0
Newbie
30. 8. 2009   #1
-
0
-

Doobrý den, potřeboval bych vědět, jak se udělaj dvě PWM. Zatím jsem postupoval podle knížky, přez wizarda, ale to jde pouze s timer1. Jak můžu uděělat druhé PWM? A jak je pak zapojím k určitým výstupům? Dělám v CodeVisionAVR C a mám ATmega16. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.25.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
30. 8. 2009   #2
-
0
-

vsechno je v datovem listu (datasheet) u nastaveni timeru...
pwm k urcitym vystupum nijak nepripojis... sou na to jen presne specifikovane vystupy.. jinam to proste nedostanes..
v principu nastavis ty spravne piny jako vystupy a pak nastavis u timeru ze chces zapnout korespondujici kanaly PWM..

znamena to jedine: dukladne prectes funkci jednotlivejch registru a bitu v nich u timeru.. pokud to nezvladnes, tak nema smysl neco stavet, dokud se to nenaucis

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ghulas0
Newbie
31. 8. 2009   #3
-
0
-

Jenže já mám dva motory, potřebuji na nich odlišnou rychlost a nevim, jak to nastavit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.25.–
KIIV+42
God of flame
31. 8. 2009   #4
-
0
-

To Ghulas : tak timer jedna ma dva PWM kanaly.. hodnota se nastavuje pomoci registru OCR1A a pro druhy OCR1B .. nesmis samozrejme zapomenout zapnout ty spravny piny na vystup a pak jeste v registrech timeru ze chces PWM a posilat oba kanaly PWM na ty piny

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ghulas0
Newbie
31. 8. 2009   #5
-
0
-

V datasheetu je napsáno OC1B je PD4 a OC1A je PD5, jenže ty motory jsou navíc s H můstkem, na což se potřebují dva piny, celkem tedy potžebuji 2 OCR1B a 2OCR1A. Nevíte, jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.25.–
KIIV+42
God of flame
31. 8. 2009   #6
-
0
-

To Ghulas : nestaci pouzit logicke cleny? jeden invertor a druhy neinvertujici clen (aby se vyrovnaly zpozdeni clenu) .. pripadne nejaky driver.. ten uz muze mit i nastaveni prechodu (dead time) (aby nebyly v jeden cas sepnuty oba tranzistory)
pripadne pouzit prepinani pomoci npn a pnp tranzistoru (N a P mosfet)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ghulas0
Newbie
31. 8. 2009   #7
-
0
-

Dík, už asi vím jak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.25.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Motory — založil jurec

Motory — založil jurec

Pwm — založil jurec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý