Uvozovky v textu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uvozovky v textu – PHP – Fórum – Programujte.comUvozovky v textu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
infomf0
Newbie
31. 8. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
generuji HTML kód do Text "arény" a mám problém s uvozovky ("). Informace se zadávají do předchozího formuláře a odesílají se pomocí GET. No ale uvozovky dělají dost velký problém. Tady je kód:

<?php echo "<a href="". $_GET['odkaz'] ."" rel=""."lightbox"."" title="" . $_GET['nazev'] ."" >image #1</a>";?>


Víte někdo jak na to??? Díky

PS. Jsem neznalec :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.216.–
Reklama
Reklama
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
31. 8. 2009   #2
-
0
-

Musíš přidat zpětná lomítka před uvozovky v textu, který escapuješ... Nebo použít jednoduché uvozovky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
31. 8. 2009   #3
-
0
-

mysql_escape_string() ? Jen nevím, co to přesně udělá v tomhle případě s odkazem. Každopádně to hodí lomítko před uvozovky, takže se to bude tvářit jako znak a ne jako konec uvozovek. Doporučuji prozkoušet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Lordest0
Super člen
31. 8. 2009   #4
-
0
-

bud to das medzi apostrofy

echo '<tag="hodnota">'; 

alebo das
echo "<tag=\"hodnota\">";

inak by som si zvykol davat medzi echo ""; skor apostrofy :/ .. zbytocne si to komplikujes s uvodzovkami.. resp.
echo "<tag='hodnota'>";

na vysledku to vpodstate nic nemeni, ak to v tom html zamenis za apostrofy..

ten isty problem sa ti moze zas naskytnut s apostrofmi medzi apostrofmi, riesi sa to tak isto iba opacne alebo tymi lomitkami..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.66.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 8. 2009   #5
-
0
-

To survik1 : napoužívat nikdy funkce na to, na co nejsou určeny!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý