2 podmínky najednou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

2 podmínky najednou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com2 podmínky najednou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
31. 8. 2009   #1
-
0
-

Právě dělám takový multifunkční budík a narazil jsem na menší problém. Potřebuji, aby se do TextBoxu dala zapsat pouze číselná hodnota ale menší než 24 (to budou hodiny). Nevím ale, jednoduchý způsob (pokud je) jak to napsat, aby tyto 2 podmínky platily zároveň. Zatím jsem použil ten delší způsob:

Dim a As Byte

Dim b As Byte
Dim c As Byte

If IsNumeric(Text1) Then 'hodnota musí být číselná
a = 1
Else
a = 0
End If

If Val(Text1.Text) <= 23 Then 'hodnota musí být menší nebo rovna 23
b = 1
Else
b = 0
End If

c = a + b
Select Case c
Case Is = 2
Command1.Enabled = True 'tlačítko se dá stisknout
'pouze tehdy, jsou-li obě podminky splněny
Case Else
Command1.Enabled = False
End Select

End Sub


Nedalo by se to nějak zkrátit? Třeba nějak takto:
If IsNumeric(Text1) Then If Val(Text1.Text) <= 23 Then

Command1.enabled = True
Else
Command1.enabled = False
End If

(vím, že takto ne, myslím jen něco podobného)

Předem děkuji za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.44.18.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
31. 8. 2009   #2
-
0
-

If (IsNumeric(Text1) AND Val(Text1.Text) <= 23) Then

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
31. 8. 2009   #3
-
0
-

DÍÍÍÍÍÍÍÍKY MOC!!!!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.44.18.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
31. 8. 2009   #4
-
0
-

Postupuješ podle nějaké příručky nebo učebnice? Tohle se musí brát v jedné z prvních lekcí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 8. 2009   #5
-
0
-

Trochu mě zaujalo Mistrovství v C++, kde se tohle bere až v 6. kapitole na cca 250 stránce... :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý