Identifikacia jednotky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Identifikacia jednotky – C / C++ – Fórum – Programujte.comIdentifikacia jednotky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
NeviemNic0
Newbie
31. 8. 2009   #1
-
0
-

zdravicko
potreboval by som kod ktory zisti typ prislusnej jednotky. trochu to vysvetlim. napriklad, mam hard disk 200GB rozdeleny na C:\ a D:\ , opticku mechaniku E:\, virtualnu mechaniku F:\. program by mal zistit ze C:\ je hard disk, E:\ cd/dvd, F:\ nejake iny typ. skusal som naozaj vsetko co som dokazal najst, ale stale je C:\ to iste ako E:\. jedine to rozozna v pripade ze v optickej mechanike sa nieco nachazda, ale ak je prazdna, je to pre neho jednoducho fixed media. ak by nahodou niekto vedel, dik za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
31. 8. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
NeviemNic0
Newbie
1. 9. 2009   #3
-
0
-

dannyk: velmi dakujem, funguje to!
teraz mozem povedat, ako som sieln nato ja. v msdn som skusil asi vsetky moznosti (suvisiace s storage media) IOCTL_.......
CreateFile(...) vytvoril som handle, vlozil do DeviceIoControl(...) IOCTL_DISK_GET_DRIVE_GEOMETRY ako parameter, DISK_GEOMETRY ako out pointer v ktorom sa nachadza MediaType. vysledok bol stale rovnaky ako som uz spominal, stale fixed media, jedine ked sa v mechanike nachadal (cd/dvd) disk, potom rozoznal rozdiel. podobnym sposobom som to skusal dalsimi parametrami v DeviceIoControl(...) napr. IOCTL_STORAGE_GET_MEDIA_TYPES, IOCTL_DISK_GET_MEDIA_TYPES, IOCTL_VOLUME_GET_VOLUME_DISK_EXTENTS ..... atd. zaujimave, ze funkciu ktoru si mi poradil, som si nevsimol. este raz dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 170 hostů

Podobná vlákna

Jednotky — založil Koudis

Připojení sitové jednotky — založil Tomass

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý