Problem s char-om – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s char-om – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s char-om – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

entity
~ Anonymní uživatel
64 příspěvků
2. 9. 2009   #1
-
0
-

Ked sa snazim priradit nejaky text do premennej typu char vzdy dostanem chybu
incompatible types in assignment of `const char[5]' to `char[256]'
v kode
char path[256];
path= "text";
Netusim co som spravil zle, urcite to bude nejaka sprosta chyba. :smile12:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.146.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 9. 2009   #2
-
0
-

Myslím, že ta hláška kompilátoru je celkem jasná. Použij

char path[] = "text"


a mělo by to být OK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
entity
~ Anonymní uživatel
64 příspěvků
2. 9. 2009   #3
-
0
-

No je to OK, ale prosim, vysvetlis mi preco musime pole char hned aj inicializovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.146.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 9. 2009   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 9. 2009   #5
-
0
-

protoze retezce se nedaj priradit pomoci =
musis strcpy nebo strncpy..

char path[255];
strcpy(path,"test");

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Miro17010
Stálý člen
6. 9. 2009   #6
-
0
-

pouzi char * path, ak nevies dlzku, ale tam potom mozes mat ine problemy

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
11. 9. 2009   #7
-
0
-

To Lordest : Nauc sa najprv rozdiel medzi priradovanim a inicializaciou a opytaj sa znova.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.118.98.–
Lordest0
Super člen
11. 9. 2009   #8
-
0
-

Anonymní uživatel napsal:
To Lordest : Nauc sa najprv rozdiel medzi priradovanim a inicializaciou a opytaj sa znova.



eh sorry nejako som sa pozabudol :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Problém s "char" — založil Michal

Problem s char* — založil Tom9k

CHAR — založil Jeyekomon

C++ char — založil 3ker

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý