_lock_file Unhandled exception HELP :) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

_lock_file Unhandled exception HELP :) – C / C++ – Fórum – Programujte.com_lock_file Unhandled exception HELP :) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Debugger
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 9. 2009   #1
-
0
-

Zdravim. Vazne uz nevim co si pocit.
Program mi vyzkakuje na "Unhandled exception" (detail dole). To samo o sobe by se dalo resit, jeze to je v procedurce _lock_file ve _file.c a program sam o sobe se ani nezpusti. Nedokazu vystopovat jakou zmenu jsem udelal v kodu ze se to hle zacalo vyhazovat. Dle nekterych to souvisi s printf/fprintf, tak jsem je vsechny zakomentoval, a porad to vyskakuje.
Pouzivam SDL, a winsock. Uz jsem vyzkousel vsechno. Dik za help!

Kdyztak.
IDE : M$ VS 7.1 (ja vim, uz nikdy vice, ale kdyz Vas k tomu nuti...)
error: Unhandled exception at 0x7c918fea in program.exe: 0xC0000005: Access violation writing location 0x00000010.

output linkeru pred errorem:
Loaded 'C:\WINDOWS\system32\ddraw.dll', No symbols loaded.
Loaded 'C:\WINDOWS\system32\dciman32.dll', No symbols loaded.
Unloaded 'C:\WINDOWS\system32\ddraw.dll'
Unloaded 'C:\WINDOWS\system32\dciman32.dll'
First-chance exception at 0x7c918fea in Piskvorky.exe: 0xC0000005: Access violation writing location 0x00000010.
Unhandled exception at 0x7c918fea in Piskvorky.exe: 0xC0000005: Access violation writing location 0x00000010.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.54.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
5. 9. 2009   #2
-
0
-

Podle tech erroru bych tipl, ze nekde spatne pracujes s pameti. Bez kodu asi nic extra dalsiho nereknu.

Pokud nejsi schopny zjistit, kde to haze, tak bych zkusil bud debug a krokovat od zacatku nebo postupne umazavat kousky kodu az to bude fungovat a pak zjistit, proc to haze chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Debugger
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 9. 2009   #3
-
0
-

To dannyk :
:) To me taky napadlo. Odkrokovat vazne nemam co. kdyz si dam BreakPoint na prni radek mainu, tak se to tam ani nedostane. :( zkusil jsem to, ze jsem zalozil novy projekt a postupne kopiroval kousky kodu, kde to ustreli. Tak jsem dosel do faze ze to ustrelilo, smaznul jsem naposled pridanou procedurku a porad tam byl error i kdyz pri stejnem kodu predtim nebyl. :( jsem zmaten a rozzuren :D Pokusim se udelat nejaky mensi programek ktery bude hazet tu chybu abyste se nemuseli prohrabovat tim mojim monstrem....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.54.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2009   #4
-
0
-

na to by se hodil valgrind.. ale nejsem si jist jestli vubec existuje taky pro okna

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Debugger
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 9. 2009   #5
-
0
-

To Debugger :
Tak to mě podržte. Jsem se snažil postupně kopírovat části kódu abych zjistil "kdy" to začne vyvádět blbosti. A došel jsem k jednomu místu které nejen že by mělo fungovat ale taky už kdysi fungovalo a bylo odzkoušené. V příloze je RAR celého projektu ve funkční fázi (nic nedělá, ale funguje :D).
Když ale na místo ve filu Game.cpp které mám označené komentářem // *** HERE *** vložím kousek kódu:
void GetPort(){
if (debug) printf("\nBEGIN GetPort()\n");
if (debug) printf("\nEND GetPort()\n");
}
(podotýkám že tahle procedurka není nikde volaná...)

tak to začne házet zmiňovaný break. Uf toto je porod. Vážně už mi to fungovalo, procedurku mám dokonce i nakóděnou...
Největší sranda je, že když ten kus kódu zase odeberu, tak je error stále přítomen... vážně nevím co dělám zle...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.54.–
ondra.holub+1
Stálý člen
5. 9. 2009   #6
-
0
-

To KIIV : Neexistuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Walhalla Exception — založil liske

Exception socket — založil Martin

Spool exception — založil tomáš

Unreported Exception — založil Hanule

Exception esocketerror — založil ha2

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý