Tří sloupcový layout v EM - nejde – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tří sloupcový layout v EM - nejde – CSS – Fórum – Programujte.comTří sloupcový layout v EM - nejde – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Algon0
Newbie
5. 9. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám takový problém. Chtěl bych udělat tří sloupcový layout, který by fungoval ve všech prohlížečích. To se mi podvedlo, ale nedaří se mi zarovnat obsah na střed a nemůžu pochopit proč. Nějaký jednoduchý hotový layout v EM jsem nenašel.

Takhle to vypadá:

<style type="text/css">


#leftnav {
float: left;
height: 340px;
width: 11em;
background: silver;
}

#rightnav {
float: left;
height: 340px;
width: 11em;
background: #DDF;
margin-top: ;
}

#content {
height: 340px;
width: 50em;
background: gray;
}

</style>

<div id="leftnav">
left
</div>

<div id="rightnav">
right
</div>

<div id="content">
content
</div>

Ale výjde z toho tohle: http://amaga.czweb.org/layout.jpg . Vypadá to jako banální problém, ale prostě nemůžu přijít na to, jak dát ten "content" do středu, místo do strany. Pokud tam dám parametr float:left , tak to sice jde, ale ztrácí to smysl: pak už se ten layout při přiblížení rozbíhá, místo toho, aby zůstal tak, jak je. Poradíte mi prosím?

Nebo jestli existuje nějaký článek na internetu, prosím pošlete mi na něj odkaz. Na internetu v angličtině ( Google, Yahoo ) jsem skoro nic užitečného nenašel a nevím, jak to napsat česky.

Předem děkuji za odpověd'

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
5. 9. 2009   #2
-
0
-

Není už trochu zbytečné dělat to v EM, když prohlížeče již zoomují celou stránku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
Algon0
Newbie
5. 9. 2009   #3
-
0
-

A jak to tedy dělat? Nevím, když to zoomuje stránku u mně, tak se ta stránka úplně znetvoří, ale v em ne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
5. 9. 2009   #4
-
0
-

Rozměry fixně v PX. V prohlížeči když pak zoomuješ (ctrl + kolečko myši) tak se to nemůže rozhodit.

Každopádně chceš mít asi celý design vycentrovaný na střed že? Vytvoř obalový div který bude mít šířku designu, nastav mu margin: 0px auto aby byl na střed. Do něj naskládej za sebe #leftnav, #content a #rightnav a všem třem přidej float: left;

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
Algon0
Newbie
5. 9. 2009   #5
-
0
-

Já bych to chtěl udělat jako u stránky Travian.cz, že se tam objeví takové to posunovátko. Ale jejich kód je opravdu nepřehledný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
5. 9. 2009   #6
-
0
-

Není na tom nic těžkého, prostě všem sloupcům dej float: left, aby se narovnal za sebe

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
Algon0
Newbie
5. 9. 2009   #7
-
0
-

Dík za radu, už se mi to povedlo. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

4 sloupcový layout v div — založil Cheeester

TŘI SLOUPCE — založil Vopata

Tri problemy v jednom — založil Fugii

Propojení tří programů — založil Kenvelo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý