SSE – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SSE – C / C++ – Fórum – Programujte.comSSE – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Miro17010
Stálý člen
5. 9. 2009   #1
-
0
-

cital som ze sse je pre 128bitove struktury, moze byt ta struktura mensia??
a pouzije sa sse ak je struct v inej struct??

a pouzije sa sse ked:

struct vector2f

{
float X, Y;
}
struct obj
{
vector2f pos, speed;
}
...
speedchange = vector2f( 12, 25 );
for( int i = 0; i < count; i++)
{
objs[i].pos += speed;
objs[i].speed += speedchange;
}
??

pripadne podporuje tote veci sse2, ss3, ak nie predchadzajuca??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Reklama
Reklama
ondra.holub+1
Stálý člen
5. 9. 2009   #2
-
0
-

Odpověď je jednoduchá, ale ne taková, co chceš slyšet: všechno to záleží na překladači a na jeho nastavení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
Miro17010
Stálý člen
5. 9. 2009   #3
-
0
-

tak upresnim, gcc 4.3.3, ubuntu 9.04 64bit

Edit: Jasne ze jedna vec je potrebna naisto a to zapnut sse, v c::b je to vybrat u mna pentium 4( moze asi byt aj pentium 2( alebo 3?? ) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
ondra.holub+1
Stálý člen
5. 9. 2009   #4
-
0
-

Asi bych to zkusil přeložit do assembleru a prostě se podíval, co z toho vylezlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
tmi0
Věrný člen
14. 9. 2009   #5
-
0
-

nezalezi jen na prekladaci ale i na prociku, jestli vubec nejake sse registry ma (zjistitelne napr. v /proc/cpuinfo, nebo proste tim jestli to pujde nebo ne :) ).

sse si definuje nekolik assemblerovych instrukci (a od nich odvozuje instrukce gcc) pro praci s vektory, nativne se granuluje po bytech, wordech, double wordech a quad wordech (tzn. 8b,16b,32b,64b). Nic ti ale nebrani sahat si do toho registru jak chces, akorat to nebude tak rychle. Co se tyce automatickeho pouzivani, zkusil sem si jednoduche scitani na 4intovych strukturach, a sse se na vystupu objevilo az pri -O3 -msse2, a to navic v trochu zahadne podobe -- program se k vykonavani onech sse instrukci nikdy nedostal, obskocil je a udelal ukol bez jejich pouziti :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 225 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý