HTML do HTML – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HTML do HTML – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comHTML do HTML – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
xp
~ Anonymní uživatel
401 příspěvků
7. 9. 2009   #1
-
0
-

zdravim,
chtěl bych se zeptat jestli nějak jednoduše jde následující věc pomocí html a css:
mám hlavní stránku index.html, kde je hlavní konstra webu a potřeboval bych vkládat na určité místo v index.html kód z jiných *.html, ve kterých by byly jednotlivé články. Původně jsem chtěl pouze zkopírovat index.html a připsat tam daný článek, ale pak by to bylo nespravovately (minimalně hodně zdlouhavě).

děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.145.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
7. 9. 2009   #2
-
0
-

Na toto je nejlepší použít php (funkce include). Pomocí obyčejného html to jde buď s využitím frame nebo iframe a oboje je dost prasárna a má to spoustu nevýhod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
xp
~ Anonymní uživatel
401 příspěvků
7. 9. 2009   #3
-
0
-

php absolutne neovladam, jedna se pouze o jedny male osobni stranky, jak moc je to složité s php (pro někoho kdo s tím v životě nedělal)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.145.–
xp
~ Anonymní uživatel
401 příspěvků
7. 9. 2009   #4
-
0
-

tak jsem se rozhodl pro iframe, a treba nedky v budoucnu se to predela (iframe bude nejmesni zlo co je na tech strankach}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.145.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
7. 9. 2009   #5
-
0
-

V php je to jednoduche. Na místo, kam chceš vložit název souboru dáš tento kód

<?php

include('cesta_k_souboru.html');
?>


Ten soubor, ve kterém je php kód musí mít koncovku .php a samozřejmě na serveru musí php běžet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

HTML — založil krupy00

Html — založil Ladík

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý